Alexandru Rafila a declarat ca sistemul de urgenta ar trebui sa fie in subordinea Ministerului Sanatatii, nu a Ministerului Afacerilor Interne.

„Nu accept aceasta varianta (n.r. – sistemul de urgenta sa ramana la MAI), pentru ca atat timp cat sunt ministru la Ministerul Sanatatii, sunt responsabil pentru sistemul de Sanatate.

Sunt gata sa-i cedez domnului Raed Arafat pozitia de ministru al Sanatatii sau poate veni ca secretar de stat.
(…) Legarea unui nume de sistemul de sanatate este o chestiune absolut nepotrivita si chiar usor periculoasa. Eu prefer sa-l las pe dansul daca acesta ar fi pretul pentru pastrarea sistemului de urgenta in sistemul de Sanatate si nu in cel politienesc, asa cum este logic”, a declarat ministrul Alexandru Rafila la Romania TV.

Raed Arafat, secretarul de stat, a explicat, recent, motivul pentru care integrarea SMURD in Ministerul Sanatatii nu este o idee atat de buna.
„Integrarea in MS a SMURD sau ruperea modului de lucru al sistemului de urgenta care exista la momentul actual, care este un mod integrat cu DSU si care si-a dovedit eficienta – cel putin pe durata pandemiei s-a vazut foarte clar eficienta unei coordonari unitare – si intoarcerea in timp la un model in care fiecare era intr-un alt loc nu face decat sa slabeasca sistemul si sa strice ce s-a construit. Mergem mai departe pe un model integrat. Cu MS se colaboreaza, dar coordonarea este intr-un singur singur loc. La o interventie nu merge numai Ambulanta, medicul, merg si pompierii, si SMURD-ul, elicopterul”, a declarat Raed Arafat, pe 7 aprilie.

„Acest sistem, de cand l-am dezvoltat, din 2007, l-am dezvoltat sa mergem impreuna. (…) Nu vad acum niciun motiv sa rup acum, unele la Interne, altele la Sanatate, si sa stricam ceea ce s-a dovedit foarte eficient”, a mai spus seful DSU.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *