Fiți atenți de unde vă cumpărați alimentele. În urma unor controale la două mari supermarketuri din Capitală, comisarii ANPC au descoperit nereguli grave.

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor desfășoară periodic astfel de controale, dar de data aceasta au comisarii au luat o decizie istorică.

Ce a găsit Protecția Consumatorului în două mari magazine din București

Comisarii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor au desfășurat activități de control la două magazine aparținând lanțurilor Lidl și Mega Image, situate în sectorul 1 al Capitalei. Aceștia au descoperit că se comercializau produse expirate, fructe și legume în stare proastă, produse alimentare expuse în vitrine frigorifice verticale neigienizate, cu zone cu rugină, fire de păr și praf și grăsime, în cantități masive.

Cele două mari magazine au primit propunere de închidere temporară.

De asemenea, ANPC a constatat nerespectarea regimului promoțiilor, prezența unor grilaje încărcate masiv cu praf și grăsime, a unor containere cu vopsea exfoliată, a pavimentului neigienizat în agregatele de frig din camerele de depozitare.

Comisarii au descoperit că se comercializau băuturi răcoritoare sub denumirea de limonadă, deși în compoziție se utiliza acidul citric și prestarea unor servicii care pot afecta sănătatea consumatorilor.

Măsură fără precedent în istoria ANPC

În urma acestor controale efectuate la două supermarketuri Lidl și Mega Image din sectorul 1 al Capitalei, comisarii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului au luat o măsură fără precedent în istoria Autorității.

Astfel, reprezentanții ANPC au decis ca verificările să fie urmate de întocmirea unor acte de control cu impact la nivelul magazinelor din același lanț, la nivel național.

S-a luat această decizie, în premieră, după ce președintele ANPC a constatat că sancțiunile aplicate într-un județ nu sunt respectate în toate celelalte.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *