Anunț important pentru români! Vizita periodică la medicul de familie devine obligatorie. Riști amenzi mari dacă nu te prezinți!

Vizita periodică la medicul de familie, cu privire la problemele de sănătate, va deveni obligatorie. Conform noului contract-cadru din 2023, al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, vizita la medicul de familie devine obligatorie.

Așadar, românii care nu vin la controalele de rutină riscă să primească amenzi usturătoare.

Vizitele periodice la medicul de familie devin obligatorii. Primești amendă dacă nu te prezinți!

Românii care nu se prezintă la vizita periodică la medicul de familie vor fi amendați usturător. Adela Cojan, preşedintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), a transmis că, începând cu 2023, cetățenii care nu vin la vizita de rutină la cabinetul medicului de familie vor fi amendați.

Președintele CNAS a declarat că serviciile medicale de prevenţie vor fi obligatorii, motiv pentru care vor exista și sancțiuni pentru cei care nu se vor prezenta la medicul de familie.

Ce se întâmplă dacă nu te prezinți la vizitele de rutină la medicul de familie

„De la 1 aprilie, programul-cadru şi normele de aplicare vor fi modificate.

Bugetul alocat asistenței medicale primare a cunoscut o suplimentare consistentă, aproape fără precedent, cu 22%. Interesul CNAS este de a lărgi pachetul de servicii de bază și de a mai diminua din ceea ce înseamnă ‘plata per capita’.

Începând cu noul contract-cadru, din anul 2023, vrem să implementăm, în special, pachetele de prevenție, care vor deveni obligatorii şi ne gândim inclusiv la elemente sancționatorii(…) pentru cei care nu vin să îşi efectueze serviciile de prevenție.

Încercăm să responsabilizăm populația în legătură cu propria sănătate. Se practică în multe ţări, asociațiile de pacienţi ne cer acest lucru, să începem să-i sancţionăm pe cei care nu se prezintă la serviciile de prevenţie. Va intra în atenţia noastră odată cu noul contract-cadru din 2023”, a declarat Adela Cojan, în cadrul dezbaterii „Hepatitele virale post-pandemie- drumul spre eliminare, o provocare”, relatează Agerpres.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *