Klaus Iohannis a promulgat legea „REVISAL” vineri, care va deveni operabilă imediat ce apare publicată în Monitorul Oficial.

Astfel, salariaţii îşi pot verifica singuri acum, online, vechimea în muncă, potrivit unui comunicat al Preşedinţiei

La ce date vor avea acces angajaţii în REVISAL
„Registrul general de evidenţă a salariaţilor este accesibil online pentru salariaţi/foşti salariaţi, în privinţa datelor care îi privesc.

Dreptul de acces se limitează la vizualizarea, descărcarea şi tipărirea acestor date, precum şi la generarea online şi descărcarea unui extras din registru”, prevede legea.

De asemenea, actul normativ stabileşte că „vechimea în muncă şi/sau în specialitate poate fi dovedită şi cu extrasul, în condiţiile stabilite prin hotărâre a Guvernului”.

„Metodologia de întocmire a Registrului general de evidenţă a salariaţilor, înregistrările care se efectuează, condiţiile privind accesul online al salariaţilor sau al foştilor salariaţi la datele din registru, inclusiv condiţiile privind dovada vechimii în muncă şi/sau în specialitate, precum şi orice alte elemente în legătură cu întocmirea acestora se stabilesc prin hotărâre a Guvernului”, mai stipulează actul normativ promulgat de Klaus Iohannis


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *