Guvernul de coaliție PNL-PSD-UDMR a aprobat un nou pachet de măsuri sociale și economice. Printre decizii: 700 de lei pentru toți pensionarii cu venituri sub 2.000 lei și amânarea ratelor cu 9 luni.

Pentru a continua să vină în sprijinul cetățenilor vulnerabili, coaliția de guvernare a anunțat un nou pachet de măsuri sociale și economice de ”Sprijin pentru România”.

Nou pachet de măsuri sociale și economice de ”Sprijin pentru România” aprobat de Guvern: 700 de lei pentru pensionari și bani mai mulți pentru bugetari
Luni seara, în urma ședinței liderilor din coaliția de guvernare, a fost anunțat un nou pachet de măsuri sociale și economice, în valoare de 1,1 miliarde euro. Măsurile propuse sunt adresate celor mai vulnerabili dintre cetățeni.

Printre acestea se află amânarea pentru 9 luni a ratelor la bănci pentru cetățenii și companiile care se confruntă cu dificultăți financiare din cauza crizelor multiple din ultima perioadă și acordarea unui ajutor unic de 700 de lei pentru toți pensionarii cu pensii sub 2.000 lei.

”Coaliția de guvernare a decis, astăzi, lansarea unui nou pachet de măsuri sociale și economice “Sprijin pentru România”, în valoare de 1,1 miliarde euro.

1. Amânarea pentru 9 luni a ratelor la bănci pentru cetățenii și companiile care se confruntă cu dificultăți financiare din cauza crizelor multiple din ultima perioadă.

2. Acordarea unui sfert din diferența de salariu, în conformitate cu Legea salarizării unitare, cuvenită categoriilor de salariați din sistemul public.

3. Acordarea unui sprijin unic de 700 de lei pentru toți pensionarii cu pensii sub 2.000 lei”, se arată într-un comunicat postat pe contul de Facebook al Guvernului României.

Măsurile enumerate mai sus vor fi aplicate la data de 1 iulie 2022.

Guvernul va lua măsuri pentru consolidarea fiscală și respectarea angajamentelor privind deficitul public
În același timp, Guvernul a anunțat și o listă de măsuri pentru consolidarea fiscală și respectarea angajamentelor privind deficitul public. Acestea sunt:

”Diminuarea cheltuielilor bugetare cu cel puțin 10%, cu excepția celor cu investițiile, salariile, pensiile și asistența socială

Suspendarea angajărilor la stat începând cu 1 iulie.

Creșterea colectării veniturilor la bugetului general consolidat al statului cu 10 miliarde de lei.

Accelerarea absorbției fondurilor europene din cadrul programelor operaționale și al PNRR. În acest sens, Coaliția va efectua o evaluare lunară a stadiului absorbției”, se mai arată în comunicatul Executivului.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *