Numerologul Mihai Voropchievici a spus la Antena 3, care sunt cele 5 pacate financiare pe care le facem si ne impiedica sa ne imbogatim.

1. Lipsa unui plan de buget
Unul ar fi lipsa unui plan sau stabilirea degetului. In momentul cand nu esti atat de ordonat, te repezi sa-ti faci un moft.

Intotdeauna exista legile de baza: ce avem ca sa nu fim datori, ce trebuie sa platim, existenta de zi cu zi si acele lucruri pe care ni le dorim.

2. Datoriile
Daca esti toata viata haotic, toata viata vei trai cu punctul doi, adica cu datorii. Cei care nu respecta banul si nu-l pun la treaba in mod sistematic, ordonat si-l cheltuie fara discernamant, automat vor intra in al doilea pacat si asta se numeste datoria. Te duci si iei cu imprumut.

Cand incepi sa iei cu imprumut, automat esti supus unor greseli mari. Daca eu stiu ca am o baza materiala cu care pot sa-mi permit sa fac, ma duc sa fac un credit. In baza asta, da, am certitudinea ca eu pot sa-l achit si nu sunt dator la stat sau la banca respectiva. Se spune ca pentru a avea o imagine clara a cati bani trebuie sa economisesti si cati poti cheltui pentru achizitiile necesare este absolut nevoie de prevedere si de precautie.

3. Cerem ajutor financiar de la prieteni sau apropiati
Mergem sa cerem ajutor financiar de la prieteni sau oameni apropiati. De multe ori am luat, dar uitam sa-i mai rambursam. Incercati sa renuntati complet la acel lucru pe care nu vi-l puteti permite. Economisiti, chiar daca dureaza mai mult timp, il veti lua cu banii pe care i-ati produs voi.

4. Nu faci economii
Al patrulea necaz. Esti o fire din asta care nu esti precauta. Nu faci economii. N-ai facut economii, n-ai cu ce sa mai traiesti la un moment dat, pentru ca ii cheltui pe toti pe care i-ai avut.

A face economii tine de educatia financiara, de la varste fragede. Toti parintii care au copiii sa-i invete, sa le dea o suma de bani mica. Sa-i invatati sa-si ia in asa fel ca din ceea ce i-ati oferit voi sa-i mai ramana ceva.

5. Cheltuielile irationale
Iar la ultimul punct sunt cheltuielile irationale. Un castig de factura medie, nu cred ca va face niciodata cheltuieli irationale. Cheltuielile astea irationale… Cele mai mari greseli se fac pe tot ce inseamna produsele alimentare. Fa-ti lista.

Incadreaza-te pe ce ai, ca sa nu fii nevoit ca dupa 2 zile sa le pui la cosul de gunoi.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *