Alerta METEO! Dupa canicula vin vijeliile. Administratia Nationala de Meteorologie a emis o AVERTIZARE METEOROLOGICA COD GALBEN de instabilitate atmosferica temporar accentuata pentru intervalul 6 iulie, ora 10:30 – 7 iulie, ora 12:00.

„In intervalul mentionat, in centrul, nordul si nord-estul tarii, apoi si in sud si est, vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata ce se va manifesta prin averse torentiale, descarcari electrice si pe arii restranse vijelii si grindina. In intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitatile de apa vor depasi local 25…40 l/mp”, a anuntat ANM.

COD PORTOCALIU de instabilitate atmosferica accentuata
Interval de valabilitate: 6 iulie, ora 12:00 – 7 iulie, ora 12:00

In jumatatea de nord a Moldovei, local in Transilvania, Muntenia si nord-estul Olteniei vor fi averse torentiale, vijelii (rafale de peste 70…80 km/h), frecvente descarcari electrice si grindina. In intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitatile de apa vor depasi local 35…40 l/mp si pe arii restranse 50…80 l/mp.

Cumva fi vremea in Bucuresti
Vremea va fi caniculara, cu o temperatura maxima in jurul a 35 de grade, disconfortul termic ridicat, iar indicele temperatura umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati. Incepand de dupa-amiaza va creste probabilitatea pentru innorari accentuate, intensificari ale vantului, vijelii si, mai ales in cursul noptii de miercuri spre joi si al diminetii de joi, pentru descarcari electrice si averse torentiale. In intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor inregistra cantitati de apa in medie de 10…15 l/mp; in unele cartiere se pot depasi 30…35 l/mp. In cursul noptii de miercuri spre joi, temperatura minima va fi de 18…20 de grade.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *