Lupta cu virusul SARS-COV2 nu s-a încheiat, și există semnale că am putea avea parte de un nou val de infectări chiar din această vară. O instituție din România a decis ca masca să redevină obligatorie

Există câteva zone din România unde incidența cazurilor de persoane infectate cu noul coronavirus a crescut rapid în ultima vreme. Chiar dacă numărul îmbolnăvirilor nu a depășit pragul stabilit de autorități, unele instituții au decis să acționeze preventiv.

De luni, masca devine obligatorie la Spitalul Județean de Urgență Slatina,
Este cazul Spitalului Județean de Urgență Slatina, acolo unde, începând de luni, 11 iulie, masca va deveni din nou obligatorie atât pentru personalul medical, cât și pentru persoanele care vizitează pacienții.

De asemenea, conducerea unității a decis să intensifice măsurile de triaj epidemiologic pentru toate persoanele care intră în spital, anunță gazetaoltului.ro.

Incidență crescută în localitățile din județul Olt
Conform datelor raportate de DSP Olt, incidența COVID cumulată la nivelul județului este de 0,21 de cazuri la mia de locuitori, ceea ce reprezintă o creștere importantă față de perioada precedentă.

Au fost confirmate îmbolnăviri în 27 de localități din județul Olt, cea mai mare incidență fiind în: Giurăvești (1,45), Osica de Jos (1,36), Făgețelu (1,3), Stoicănești (1,3) și Optași-Măgura (0,92).

Probleme mari și în spitalele din restul țării
Și în București, situația din spitale devine complicată, pe măsură ce acestea sunt aproape pline, inclusiv cele de pediatrie.

De exemplu, la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase ”Victor Babeș”, toate cele 30 de paturi destinate îngrijirii bolnavilor de COVID sunt deja ocupate, anunță Antena 3. Managerii unităților spitalicești se gândesc, de asemenea, să extindă secțiile pentru coronavirus, pe măsură ce numărul pacienților crește.

Nici la Timișoara, lucrurile nu stau prea bine. Doar în ultimele 48 de ore, șase minori au fost internați, trei dintre ei fiind sugari. Din fericire, starea lor este una bună, în condițiilor în care noua subvariantă Omicron B.A.5 nu produce atât de multe infecții severe, conform specialiștilor.

Scenariu sumbru: 10.000 de infectări pe zi, în luna august
Experții susțin că suntem în pragul celui de-al șaselea val de COVID-19, care ar putea atinge, în România, un vârf de peste 10.000 de infectări pe zi, chiar în luna august, în plină perioadă a concediilor.

Din datele oferite de Ministerul Sănătății, în perioada 27 iunie – 3 iulie au fost înregistrate 7.726 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2, din care 1.307 sunt pacienți reinfectați.

Circa 900 de români sunt internați în spitale pentru a fi tratați de COVID-19, conform ultimelor date raportate de autorități.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *