Ministrul crede că aceste uniforme școlare ar fi un motiv de mândrie pentru elevi, care vor avea șansa să poarte însemnele școlii unde învață.

Sorin Cîmpeanu își dorește uniforme școlare pentru elevi
”Sunt peste 17.000 de școli în România, condițiile diferă foarte mult de la o școală la alta. M-aș bucura să existe acest sistem în care elevii să considere școala un mediu prietenos, școala să fie un loc în care ei merg cu plăcere, un loc în care ei sunt mândri.

Dacă sunt mândri de școală vor fi mândri să poarte și însemnele acelei școli. Este însă un lucru care trebuie abordat diferențiat de la o școală la alta”, a declarat Sorin Câmpeanu, conform Antena 3.

Ideea uniformelor școlare nu este nouă. În 2015, PNL-istul Marius Nicoară avea de gând să implementeze un astfel de proiect, din aceleași motive enunțate de Cîmpeanu. Nicoară dădea exemplul universităților celebre din lume care au un astfel de uniformă personalizată.

”Nu discutăm despre uniforme obligatorii în toată ţara, ci despre o uniformă pesonalizată, a fiecărei şcoli. E un lucru pozitiv, fiecare elev ar trebui să fie mândru de apartenenţa la şcoala la care învaţă. Universităţi celebre din lume au propriile uniforme, astfel încât elevii să fie responsabili şi mândri de apartenenţa la şcoala respectivă. Dacă nu eşti mândru de liceul la care eşti, poţi să te îmbraci în jeans rupţi”, explica deputatul Marius Nicoară.

În 2021, PMP venise cu aceeași propunere, care nu a avut succes. Andreea Sabina Spătariu, președintele Asociației Elevilor din Constanța, a explicat de ce implementarea uniformelor școlare nu este de bun augur în România.

”Mda, este un proiect care apare în fiecare an, nu înțelegem de ce. Nu, nu suntem de acord cu el, nu avem cum să fim de acord cu așa ceva, este o aberație. Numai dacă vorbim despre suma pe care vor să o aloce și ne dăm seamă că totul e o greșeală.

Este o sumă mult prea mică, dar o sumă pe care Guvernul oricum nu o are, nu își permite să o cheltuie pentru așa ceva. Ce poți să îți cumperi de 350 de lei? O pereche de pantaloni de costum, o cămașă, ok, dar știți că mai e și frig, e și cald, îmbrăcămintea e în funcție de anotimp.

Plus că trebuie să te schimbi, nu poți purta zilnic aceeași cămașă. De unde bani, din ce să cumperi?”, explica Andreea Sabina Spătariu.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *