O veste bună pentru o categorie de români! Începând cu data de 1 octombrie 2022, vor primi suma de 570 de lei, potrivit unui proiect de ordin al MMSS.

Sunt vești îmbucurătoare pentru o categorie de români. Începând cu data de 1 octombrie 2022, potrivit unui proiect de ordin al Ministerului Muncii și Solidarității Sociale – MMSS, tichetul de creșă va fi de 570 de lei. În acest sens, este marcată o creștere de 50 de lei, față de valoarea care a fost majorat în luna aprilie a acestui an. Potrivit informațiilor, valoarea de 570 de lei a tichetului de creșă se va menține până în luna martie a anului 2023.

Cuantumul tichetului de creșă a fost majorat de la 490 de lei la 520 de lei
În luna aprilie a acestui an, cuantumul tichetului de creșă a fost majorat de la 490 de lei la 520 de lei. Acum, în urma proiectului de ordin al MMSS, acesta se va majora cu 50 de lei. În acest mod, beneficiarii vor primi tichet de creșă în valoare de 570 de lei. Acestea reprezintă bilete de valoare care sunt acordate angajaților care nu se află în situația de a beneficia de concediu și de indemnizație pentru creșterea copilului.

Cu ajutorul acestor tichete, părinții pot achita taxele la creșa unde este înscris copilul, atât la instituție privată, cât și la cea de stat. De asemenea, și bonele, care lucrează cu forme legale și care au un contract încheiat cu emitentul de tichete de creșă, pot fi plătite cu tichetele respective. Tichetele se emit doar pe card.

Această valoare urmează să se aplice din luna octombrie 2022, după ce proiectul de ordin va fi semnat de Ministrul Muncii și va fi publicat în Monitorul Oficial. Proiectul de ordin poate fi consultat pe site-ul Ministerului Muncii și Solidarității Sociale.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *