Cum purifica plantele aerul din interior?

Plantele de interior sunt o alternativa buna pentru a schimba compozitia aerului din dormitorul tau. Ele regleaza aerul ambiental prin respiratie. Adica prin eliberarea de oxigen care face posibila reglarea schimburilor gazoase intre oxigen si gazele poluante. Ele folosesc stomatele, orificii gasite in interiorul frunzelor care se deschid in functie de lumina. Ele nu sunt niciodata complet inchise si asigura in mod constant un schimb de gaze cu aerul ambiant. Unele plante folosesc si alte organe pentru a respira, cum ar fi radacinile sau tulpinile, unde exista si stomatele.

Iata 5 plante care iti pot imbunatati interiorul

1- Chrysalidocarpus

Acest palmier dragut originar din padurile tropicale din Madagascar este ideal pentru interiorul tau. Pe langa faptul ca este foarte draguta, aceasta planta are frunze care ii permit sa capteze poluantii in interiorul ei in fiecare ora. Poate ajunge pana la 2 metri si trebuie sa ramana intr-un spatiu luminos.

2- Aloe vera

Aloe vera este una dintre cele mai cunoscute plante medicinale verzi pentru proprietatile sale calmante si hidratante. Pulpa extrasa din ramurile sale este adesea folosita in ingrijirea pielii si a parului. Acest suculent poate fi consumat si intern pentru proprietatile sale antiinflamatorii. Ca planta de interior, capteaza produse nocive, cum ar fi formaldehida, care se gasesc in produsele de acoperire a peretilor, a podelelor si a mobilierului.

3- Ficus Benjamina

Ficusul este perfect pentru a purifica aerul din casa ta. Cu frunzele sale, ficusul umidifica atmosfera si absoarbe substante nocive din sol, cum ar fi linoleum si alte materiale sintetice. Necesita foarte putina intretinere si trebuie amplasat intr-un spatiu luminos.

4- Sansevieria sau Limba soacrei

Aceasta frumoasa planta de apartament este clasata printre cele mai depoluante ierburi pentru interiorul tau. Supranumita limba soacrei, nu necesita multa intretinere. Aceasta planta este recomandata deoarece nu are nevoie de mult udare. Acest soi va atrage pasionatii de decoratiuni cu frunzisul sau in forma grafica.

5- Nephrolepis exaltata sau Feriga Boston

Feriga Boston este o adevarata planta de apartament. Nu suporta o iarna in aer liber. Aceasta planta americana este recunoscuta ca un umidificator natural de aer datorita proprietatilor sale purificatoare. Originar din zonele mlastinoase si padurile tropicale, mediul sau natural ramane umiditatea. Prin urmare, este ideal intr-o baie. Potrivit NASA, feriga Boston este cea mai purificatoare planta de apartament, deoarece absoarbe cea mai multa formaldehida.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *