Numeroase studii demonstrează că diferitele tipuri de carne de pui pe care le cumpărăm din magazine sunt principalele cauze ale dezechilibrelor hormonale la copii, dar și la adulți.

Având în vedere aceste concluzii îngrijorătoare, din ce în ce mai mulți părinți sunt mult mai atenți la etichete și încearcă să evite cât mai mult posibil carnea de pui cu hormoni.

Totuși, se pare că etichetele nu pot să îți spună dacă puiul pe care îl vei cumpăra este plin de hormoni sau nu. Mai jos vei afla cum poți recunoaște o astfel de carne contaminată după aspect, dar și ce înseamă diversele etichete pe care le găsești pe carnea de pui.

Iată cum recunoști carnea de pui cu hormoni!

Pentru a-ți da seama dacă puiul pe care urmează să îl cumperi este plin de hormoni sau antibiotice, trebuie să fii atentă la miros.

Pentru a o putea mirosi, este indicat să cumperi carne de pui care nu este deja ambalată. Un pui care nu a fost crescut cu hormoni și antibiotice nu ar trebui să aibă niciun fel de miros sau să semene la miros cu puiul crescut la țară. Lipsa mirosului de chimicale indică faptul că puiul nu a fost crescut cu hormoni sau antibiotice.

Apoi, analizează cu atenție textura. Carnea nu trebuie să fie alunecoasă sau vâscoasă, conform gramenfarm.com. Dacă alunecă, înseamnă că au mai rămas niște reziduuri de la lichidele folosite în procesare pentru a distruge bacteriile și pentru a-i oferi cărnii un termen de valabilitate mai mare sau pentru a-i îmbunătăți aspectul. Nu te lăsa păcălită de aspect!

Nu în ultimul rând, evită să cumperi de la supermarketuri carnea care are un termen de valabilitate mare. Cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru tine și pentru familia ta este să cumperi carne de pui de la persoane care cresc găini în propriile curți.

Cum recunoști carnea de pui cu hormoni după etichete

Deși puține persoane mai citesc etichetele atunci când cumpără carne de pui și se lasă ghidate în principal de firmă și de preț, se pare că este indispensabil să vezi ce scrie pe ambalaj. Așadar, iată ce înseamnă fiecare etichetă, conform consumerist.com:

Organic – pentru a primi acest calificativ, puiul trebuie să urmeze o dietă vegetariană, ceea ce nu include ingrediente modificate genetic sau pesticide sintetice toxice.

De asemenea, antibioticele administrate au fost folosite doar în scop medical (unele persoane sunt de părere că unii fermieri le folosesc și în afara acestei „necestități”).

Puiul poate primi antibiotice chiar din prima zi de viață, chiar dacă este crescut în mod organic. Certificarea organică presupune inspecții anuale și mandate pentru a avea spații în aer liber de creștere a găinilor, dar nu setează standarde ale acestor spații, mărimea ușii care duce spre exterior sau timpul pe care găinile trebuie să îl petreacă afară.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *