Cei 10 ani ai printului Harry in armata au o semnificatie profunda pentru el , asa ca trebuie sa fi fost o lovitura uriasa atunci cand i s-a interzis initial sa poarte uniforma militara pe tot parcursul ceremoniilor organizate pentru a o cinsti pe regretata Regine.

Desi i s-a permis (bineinteles) sa poarte medaliile pe care le-a castigat la costumul sau de dimineata pentru a participa la procesiunea pentru Regina care si-a adus sicriul de la Palatul Buckingham la Westminster Hall , anterior fusese anuntat ca nu va avea voie sa poarte uniforma militara la priveghiul monarhului de sambata, in timp ce unchiul sau, dezamagit printul Andrew, urma sa o poarte pe a lui — in ciuda faptului ca amandoi au fost deposedati de titlurile militare onorifice.

Cu toate acestea, Palatul s-a razgandit acum, in ceea ce reporterul regal Omid Scobie a numit o „intorsatura dramatica”.

ANUNT
„UPDATE: Intr-o intorsatura surprinzatoare, oficialii palatului l-au informat pe Printul Harry ca Isi POATE purta uniforma militara la priveghiul final”, a scris Scobie pe Twitter , potrivit marieclaire.

„Sambata seara, Harry se va alatura altor sapte nepoti la Westminster Hall pentru a sta in tacere timp de 15 minute langa sicriul Reginei”.

Expertul regal a adaugat: „Inversarea – raportata pentru prima data de The Mirror – urmeaza declaratia lui Harry in care spunea ca „serviciul sau militar nu este determinat de uniforma pe care o poarta”, dar se intelege ca Palatul a cedat sentimentului public dupa ce mii de oameni s-au plans de decizia de a-i interzice lui si nu printului Andrew”.

Cand a fost anuntata decizia initiala, a provocat indignarea publicului fata de „standardele duble” in joc, dar un purtator de cuvant al ducelui de Sussex a dorit sa promoveze armonia in discursul general.

„[Printul Harry] va purta un costum de dimineata in timpul evenimentelor in onoarea bunica lui”, a declarat purtatorul de cuvant. „Deceniul sau de serviciu militar nu este determinat de uniforma pe care o poarta si cerem cu respect sa se concentreze asupra vietii si mostenirii Majestatii Sale Regina Elisabeta a II-a”.

Scobie a adaugat mai tarziu:
„ACTUALIZARE: Palatul confirma ca toti cei opt nepoti vor sta de veghe langa sicriul Reginei in ajunul de sambata. William (flancat de Zara si Peter) la cap, Harry (flancat de Beatrice si Eugenie) la picioare. Louise si James la la mijloc. La cererea lui Charles, fratii vor fi in uniforma.”

Intre timp, corespondentul regal Richard Palmer a confirmat ca a fost dorinta regelui Charles ca si fiul sau cel mic sa poarte uniforma.

„Dupa ce a obscurcat ieri, Casa Regala a confirmat acum ca cei 8 nepoti ai Reginei vor sta de veghe langa sicriul ei in Westminster Hall timp de 15 minute sambata seara”, a scris Palmer pe Twitter . „La cererea Regelui, William si Harry vor purta uniforma”.

Palmer a continuat: „William va sta la cap si Harry la picioare. Ceilalti nepoti vor fi in haina de dimineata si rochie formala intunecata cu decoratiuni. William va fi flancat de Zara Tindall si Peter Philips; Harry de Beatrice si Eugenie, cu Louise. iar Iacov la mijloc.”


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *