Există o perioadă destinată destăinuirilor și o altă perioadă destinată tăcerii. Un om care posedă o anumită cultură, știe cum să se comporte în ambele situații. Astfel, secretul nu este o minciună, este un aspect al comportamentului etic.

Iată 5 lucruri importante pe care trebuie să le păstrezi personale și să încerci cât mai mult posibil să nu divulgi aceste lucruri:

1. Gândurile tale cele mai adânci

Ceea ce crezi despre anumite subiecte ar trebui să fie doar părerea ta. De exemplu, gândurile tale despre unele probleme de spiritualitate, viață sau altele ar putea aduce o sumedenie de reacții de diverse feluri dacă alegi să le transformi într-un subiect de discuție. Trebuie să înțelegi că gândurile tale sunt interpretarea ta și nu adevărul obiectiv.

2. Binele făcut

Faptul că oferi o mână de ajutor unei persoane este un lucru foarte bun pentru dezvoltarea ta ca persoană, pentru dezvoltarea societății noastre. Valoarea ajutorului oferit este mai mare atunci când nu cauți recunoaștere.

Atunci când încerci să faci public modul în care ai fost de ajutor, de obicei, va suna ca o laudă și mulți vor crede că intenția ta a fost doar să obții popularitate. Există multă virtute în caritatea față de oameni și în faptul de a rămâne anonimi când o facem.

3. Obiectivele tale

Planurile tale ar trebui să fie păstrate doar pentru tine, până când le poți realiza. Dacă vorbești prea mult despre planurile tale, riști ca alte persoane să-ți fure ideile și să lucreze mai bine la ele. Dacă acest lucru se întâmplă, te va demoraliza și vei regreta că ți-ai făcut cunoscute planurile tale oricui.

4. Stilul tău de viață

Anumite detalii despre viața ta privată, precum viața sexuală, religioasă, depășirea unui obicei prost, nu trebuie să fie o preocupare pentru lumea întreagă. Nu trebuie să spui orice oricui.

5. Spălarea rufelor murdare ale familiei în public

Este imprudent și lipsit de respect să povestești altora despre conflictele din cadrul familiei tale. Acest lucru te va devaloriza și va aduce mai mult ridicol familiei tale pentru că, de obicei, aceste povestiri sunt date mai departe. Problemele din casă se rezolvă în casă, cu cei dragi.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *