Guvernul de coaliție PNL-PSD-UDMR a căzut de acord: pensiile din România cresc de la 1 ianuarie 2023. Care e procentul de majorare prezentat de responsabilii din Executiv.

Pensiile din România se majorează de la 1 ianuarie 2023. Procentul anunțat de ministrul Marius Budăi
Marius Budăi, ministrul muncii, a venit cu o declarație fermă în fața milioanelor de pensionari din România. Veniturile acestora vor fi majorate cu cel puțin 10%, de la 1 ianuarie 2023.

Oficialul social-democrat a afirmat că formațiunea din care face parte a cerut un procent de cel puțin 10% pentru majorarea pensiilor, iar schimbarea va avea loc de anul viitor.

Budăi a dezvăluit că propunerile sale de majorare au primit un aviz favorabil din partea premierului și a liderului PSD.

”Vă spun foarte clar, că de la 1 ianuarie 2023 (n.r. cresc pensiile). În termenul cel mai scurt se va decide și vom face anunțul. PSD a cerut minimum 10%, cu aplicabilitate imediată.

Noi vrem să discutăm transparent, pe bază de cifre, am venit cu cifrele în coaliție, după propunerea pe care am făcut-o în numele PSD, m-am bucurat că la unul dintre evenimentele de la Curtea de Conturi, președintele Marcel Ciolacu și premierul au spus că pensiile trebuie să crească.

Decizia de la 1 ianuarie e luată. În discuțiile interne din partid s-a spus că e impetuos necesar chiar înainte de a avea construcția bugetului de stat pe care o vom trimite în Parlament la dezbatere și așa cred că va fi”, a declarat Marius Budăi, conform RomaniaTV.

Premierul Nicolae Ciucă înaintează mai multe procente de majorare a pensiilor
Șeful Executivului, Nicolae Ciucă, a vorbit și el, marți seara, a vorbit despre subiectul majorării veniturilor vârstnicilor. Acesta a spus că există mai multe ipoteze pe masa guvernanților.

Dacă Marius Budăi a înaintat un procent aproape sigur, de 10%, premierul Nicolae Ciucă pare un pic mai optimist. Liberalul a vorbit de diferite procentaje de majorare a pensiilor.

”Acum, în momentul de față, sigur avem ipoteze, sunt ipoteze de la 10%, la 15%, la 11%”, a spus șeful Guvernului, într-un interviu la Antena 3.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *