Conform comunicatului remis de Administraţia Prezidenţială, pe ordinea de zi a şedinţei CSAT convocate de Klaus Iohannis se află și situaţia de securitate referitoare la războiul din Ucraina. Totodată, vor fi discutate și implicaţiile pe care le generează acest conflict pentru România.

Anunț de ultimă oră lansat de Klaus Iohannis
De asemenea, pe ordinea de zi a ședinței CSAT a fost trecută și îmbunătăţirea rezilienţei energetice a României pentru asigurarea securităţii în domeniu. În acest sens, în prim-plan se află adaptarea operativă şi dezvoltarea de noi capacităţi de producţie energetice.

De pe ordinea de zi nu va lipsi raportul despre măsurile adoptate în vederea punerii în aplicare a regimului de sancţiuni instituit pe plan internaţional în perioada octombrie 2021 – septembrie 2022.

Mai mult, în prim-plan vor fi şi măsurile pentru modernizarea Armatei României. Altfel, Administraţia Prezidenţială a mai transmis că la această reuniune vor fi analizate și tematici de actualitate din domeniul securităţii naţionale.

PMB poate începe demolările pe Prelungirea Ghencea. Nicușor Dan a răspuns proprietarilor furioși: ”Vă fac un serviciu”
Video. Un avion aflat pe ruta Italia – SUA a pierdut o roată la decolare. Ce s-a întâmplat după 11 ore de zbor
Un profesor din Covasna e acuzat că a bătut mai mulți elevi. A fost reținut de Poliție
Rata anuală a inflaţiei a crescut iar. Gazele s-au scumpit cu 70,64% în septembrie
ADVERTISEMENT

Amintim că în urmă cu trei luni, liderul de la Palatul Cotroceni anunța că din 2023, bugetul de care va beneficia Armata României va urca la 2,5% din PIB. Acest grafic va fi menținut în următorii 10 ani.

Armata României va avea un buget mai mare
Șeful statului amintea la acea vreme că la această discuție s-a ajuns în urma unei ședinte a CSAT. În cadrul modernizării forțelor armate sunt prevăzute mai multe programe multianuale.

”Discuţiile politice au avut loc. Toată lumea a fost de acord că este nevoie de bani mai mulţi pentru a garanta securitatea României şi pentru a garanta modernizarea Armatei. (…)

Vorbim despre un plan care va dura cel puţin zece ani, fiindcă aceste acţiuni de modernizare, de dotare, de pregătire superioară a militarilor nu se întâmplă într-un an sau doi”, anunța Iohannis la acea vreme.

O parte a banilor va fi folosită inclusiv pentru dotarea propriu-zisă. Altfel, amintim că Rusia nu exclude o întâlnire între Vladimir Putin și Joe Biden la reuniunea G20. Anunțul a venit în contextul în care România și alte 10 state est-europene au condamnat bombardamentele rușilor


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *