Seful Casei Nationale de Pensii, Daniel Baciu a anuntat, la Antena 3, cati bani vor primi in plus pensionarii de la 1 ianuarie 2023, daca pensiile vor fi majorate cu 10%.

Conform sefului Casei Nationale de Pensii, un fost angajat in sistemul medical care are acum un punctaj mediu 1,17, inmultit cu 1745 de lei (daca va ajunge punctul de pensie la aceasta valoare), ar trebui sa ajunga la o pensie de 2041.

Mai exact, pensia acestuia va creste de la aproximativ 1800 de lei, cat este in momentul de fata, cu 200 de lei, potrivit Antena 3.

Exemplu 1:
Pensia acum: 1.800 de lei

Dupa majorare: + 241 de lei

Pensie 2023: 2.041 de lei

Exemplu 2:

Pensia acum: 2.839 de lei

Dupa majorare: +581 de lei

Pensie 2023: 3.420 de lei.

Ministrul Muncii a declarat recent ca social democratii au cerut un procent de cel putin 10% pentru majorarea pensiilor, iar schimbarea va avea loc de la 1 ianuarie.

„Va spun foarte clar, ca de la 1 ianuarie 2023. In termenul cel mai scurt se va decide si vom face anuntul. PSD a cerut minimum 10%, cu aplicabilitate imediata. Noi vrem sa discutam transparent, pe baza de cifre, am venit cu cifrele in coalitie, dupa propunerea pe care am facut-o in numele PSD, m-am bucurat ca la unul dintre evenimentele de la Curtea de Conturi, presedintele Marcel Ciolacu si premierul a spus ca pensiile trebuie sa creasca.

Decizia de la 1 ianuarie e luata. In discutiile interne din partid s-a spus ca e impetuos necesar chiar inainte de a avea constructia bugetului de stat pe care o vom trimite in Parlamenent la dezbatere si asa cred ca va fi”, a declarat Marius Budai, potrivit romaniatv.net.

In urma cu doar cateva zile, premierul Ciuca a anuntat majorarea pensiilor cu 11% de anul viitor.

„Procentul cu care putem creste pensiile trebuie sa fie acela cu care nu producem un deficit mai mare pe bugetul de pensii. Ca atare, in acest moment, limita la care ne referim este de aproximativ 11%. Propuneri au venit din mai multe directii, noi suntem datori sa ne pastram responsabilitatea si sa venim cu acele propuneri care sunt sustenabile pe bugetul de stat”, a spus Nicolae Ciuca la finalul sedintei conducerii PNL.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *