Cunoscutul muzician, compozitor, cântăreț, realizator şi prezentator TV, precum și o persoană cu activitate în politică, Victor Socaciu, a murit luni, la vârsta de 68 de ani.

Vestea dispariției lui Victor Socaciu i-a lovit ca un trăsnet pe fanii Rapidului. Compozitorul imnului giuleștenilor se afla în spital de o lună de zile, deoarece, încă din luna septembrie, starea sa de sănătate începuse să se înrăutățească. În luna iunie, Victor Socaciu a dezvăluit faptul că, în urmă cu mai mulți ani, Gigi Becali, patronul FCSB-ului, l-a rugat să compună un imn dedicat echipei sale.

Printre cei care se arată devastați de trecerea în neființă a lui Socaciu se numără și Dan Puric. În ultimii ani, actorul și cântărețul au pus în scenă numeroase evenimente, care de acum încolo nu-l vor mai avea în prim-plan pe cel despre care Puric spune că a fost și va rămâne un model de român.

Victor Socaciu se alătură „Galeriei din ceruri” a Rapidului
Cunoscutul cântăreț de muzică folk era un mare fan al Rapidului, iar, în tinerețe, a fost cât pe ce să evolueze pentru naționala României. Cum l-a făcut Ladislau Boloni să renunțe la cariera promițătoare de fotbalist.

Cunoscutul artist Victor Socaciu, decedat luni, 27 decembrie, la vârsta de 68 de ani, a avut și o activitate de 4 ani în Parlamentul României. Care au fost cele mai importante acțiuni ale deputatului.

Dramele neștiute din viața lui Victor Socaciu
Victor Socaciu și-a petrecut întreaga viață pe scenă, în lumina reflectoarelor și în aplauzele fanilor, însă nu sunt mulți cei care știu dramele prin care a fost nevoit să treacă regretatul artist.

Problemele de sănătate nu l-au ocolit pe îndrăgitul muzician. În urmă mai bine de un deceniu, compozitorul a ajuns pe mâna medicilor, suferind de insuficiență renală cronică, din cauza problemelor diabetice pe care le avea.

Ana Maria Socaciu: O inimă mare a încetat să mai bată. Un suflet nobil s-a ridicat la cer
Fiica lui Victor Socaciu a postat un mesaj dureros după moartea tatălui ei. Interpretul și compozitorul de muzică folk s-a stins din viață luni, la vârsta de 68 de ani.

„O inimă mare a încetat să mai bată. Un suflet nobil s-a ridicat la cer”, și-a început mesajul fiica artistului.

Victor Socaciu, fiu de muzicieni pasionați
Cine a fost Victor Socaciu! Artistul a avut mai multe realizări în muzica românească și a primit numeroase premii. Îndrăgitul autor de muzică folk a activat și în televiziune.

Interesant este că ambii părinți ai lui Victor Socaciu au avut legături cu muzica. Tatăl său a fost toboșar pe când era tânăr și a activat într-o formație la o casă de cultură muncitorească. Mama regretatului interpret a fost și ea coristă într-un ansamblu și startul în viață al micuțului Victor nu era unul rău deloc.

Vasile Șeicaru: Când o să mă adun, o să spun mai multe
Vasile Șeicaru s-a declarat distrus de durere, după ce a aflat că prietenul și colegul său de breaslă, Victor Socaciu, a închis ochii definitiv. Interpretul de muzică folk abia a putut să rostească niște cuvinte.

„Eu știu tot ce s-a întâmplat, cum a fost la spital. Tot. Nu pot realiza”, a declarat Șeicaru.

Marina Almășan a reacționat la vestea tristă a morții lui Victor Socaciu, omul care i-a fost companion în viață timp de câțiva ani buni. Vedeta a scris un text emoționant.

Prezentatoarea de televiziune, care are un copil cu regretatul cântăreț de muzică folk, a scris că va rămâne numai cu amintirile frumoase în urma trecerii în neființă a acestuia.

Acesta se afla în spital de o lună de zile. Starea sa de sănătate se înrăutățise încă din luna septembrie.

Victor Socaciu a murit. Artistul avea 68 de ani
Anunțul decesului lui Victor Socaciu a fost făcut ulterior și de fosta soție a lui Victor Socaciu, Marina Almășan.

”Îi sunt alături fiului meu, Victor, într-un moment greu al vieții sale. Pierderea părintelui înseamnă, pentru un copil, pierderea uneia din cele două aripi, pe care le primim fiecare , la venirea pe lume.

Îi vor și NE vor rămâne amintirile frumoase ale familiei noastre, îmbrăcate în cântecele sale nemuritoare, care vor continua să-i bucure pe cei ce i-au prețuit muzica.
Drum lin , spre stele, Victor Socaciu, unde îți doresc să-ți găsești pacea și liniștea.

Decesul lui Victor Socaciu i-a șocat pe apropiații acestuia. Andrei Păunescu, fiul poetului Adrian Păunescu, spune că nu-i vine să creadă, în timp ce Ducu Bertzi își amintește de ultima întâlnire cu bunul său prieten și coleg de scenă.

”Nu-mi vine să cred că un om cu care am copilări, cu care am petrecut atâta lucruri extraordinare, a murit”, a spus Andrei Păunescu, după ce a aflat de vestea morții lui Victor Socaciu.

”Ne-am văzut ultima oară la începutul lunii noiembrie. Era slăbit, dar era bucuros că era pe scenă, că suntem împreună, că poate să intre și să cânte. A intrat, a avut recitalul lui, apoi a plecat spre casă.

Pentru el, scena era foarte importantă. Eram convins că e foarte puternic, că va trece peste toate și va învinge boala. Din păcate, nu a reușit. Sunt la Iași, aici ninge, îmi amintesc de cântecele sale”, a declarat Ducu Bertzi la Antena 3.

Victor Socaciu, un artist îndrăgostit de muzica folk
Născut pe 14 ianuarie 1953 la Brașov, Victor Socaciu a provenit dintr-o familie de oameni simpli, dar “foarte deschiși”, după cum spunea chiar artistul în biografia sa.

Acesta mai mărturisește că era atât de impresionat de romanțele pe care i le cântau părinții săi, încât se ascundea sub masă și plângea – chiar dacă nu înțelegea ce însemna o iubire trecută, era emoționat de gravitatea cântecului și frumusețea armoniei vocale.

Muzician, compozitor, cântăreț și chitarist, printre altele, el a fost atras de folk încă din anul 1972, când l-a ascultat la radio pe Mircea Florian.

”Atracția mea față de folk a început în anul 1972, când l-am auzit la radio pe Mircea Florian cântând. El a fost cel care mi-a atras atenția asupra folk-ului autohton. Mai citeam despre folk în revistele din acele vremuri. Și am început să scriu și eu cântece. Cred că era locul în care mă puteam desfășura cel mai bine.

Când eram în liceul, scrisesem un cântec care se numea „Frizerul”. Asta ca reacție la faptul că directorul școlii, de câte ori făceam un pocinog, ne tundea pe toți. Asta era măsura disciplinară pe care o lua. Și eu am scris atunci cântecul „Frizerul” și, bineînțeles că am devenit figura centrală a liceului, fiindcă era chiar un act de curaj să protestezi pe vremea aceea, și mai ales, să dai în director să să-l iei la mișto.

Ori folk-ul era tocmai reacția la tot ce se întâmpla în jur, la bine și mai ales la rău. Și mi se potrivea ca o mănușă genul ăsta. Și am scris cântece care circulau în mediul universitar brașovean. Exista atunci moda cenaclurilor, iar la Brașov se înființase Cenaclul Dacia-Felix, înainte chair să apară Cenaclul Flacăra. Și cântam atunci un cântec care avea ca refren „va veni o zi, când fiecare va simți că a devenit o țintă”…”, scrie Victor Socaciu în biografia postată pe site-ul său.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *