Meteo 2-15 mai 2022
Iată cum va fi vremea în următoarea perioadă, în fiecare regiune a țării, începând cu Banat și până în Oltenia.

Prognoza meteo Banat. Meteorologii anunță că în primele două zile de prognoză media maximelor termice se va situa în jurul a 21 de grade, apoi va crește ușor, astfel încât în data de 5 mai aceasta va tinde spre 24 de grade.

Vor urma două zile în care regimul termic diurn va fi în scădere, iar până în ziua de 9 mai va rămâne relativ constant, iar valorile termice vor atinge în medie 20 de grade.

În 10 și 11 mai se va răcori cu aproximativ 2 grade, ulterior vremea va intra într-un proces de încălzire, iar în ultimele zile de prognoză media maximelor de temperatură va ajunge să se situeze în jurul a 24 de grade.

În Crișana, în intervalul 2 – 5 mai, media maximelor termice va crește ușor până spre 23…24 de grade, apoi va scădea treptat, iar în data de 11 mai va ajunge să se situeze în jurul a 18 grade.

Procesul de încălzire se va relua, iar la sfârșitul intervalului de prognoză, media
temperaturilor maxime pe întreaga regiune va reveni la 24 de grade. În cea de-a
doua săptămână se va atinge un minim termic, în diminețile de 11 și 12 mai, când media va fi de 6…7 grade și un maxim la finalul acesteia, când media se va situa în jurul valorii de 10 grade.

Prognoza meteo Transilvania 2-15 mai 2022
În Transilvania media maximelor termice va fi în creștere până în jurul datei de 6 mai, când va atinge 20 de grade, apoi va începe să scadă, astfel că în 11 mai, aceasta va ajunge să se situeze în jurul a 16 grade Celsius.

În intervalul următor se va încălzi, iar în ultimele zile prognozate, media maximelor va avea variații între 20 și 23 de grade Celsius.

În Maramureș, în prima săptămână de prognoză media maximelor termice va avea ușoare variații, între 19 și 21 de grade. În intervalul 9 – 11 mai se va răci cu 2…3 grade, apoi maximele termice vor crește, iar în ultimele zile media lor va tinde spre 22 de grade. În cea de-a doua parte a intervalului vremea se va răcori, dar din 12 mai va începe un proces de încălzire.

Vremea în Moldova. În această zonă a țării, în prima parte a intervalului media maximelor termice va fi relativ constantă, de aproximativ 19…20 de grade, apoi va avea variații între 17 grade în jurul datei de 11 mai și 22 de grade în 14 și 15 mai. Meteorologii anunță că va ploua aproape zilnic, izolat până în data de 3 mai, apoi local și sub formă de aversă.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *