În ultima perioadă au plecat dintre noi oameni importanți, care au lăsat în urma lor o mare avere culturală și spirituală. Biserica ortodoxă a pierdut un personaj extrem de important. Mai exact, Grigorie Halciuc, fost stareț al Mănăstirii Sf. Ioan cel Nou din Suceava, a plecat din această lume, după o viață trăită în credință.

A murit arhimandritul Halciuc
Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților anunță plecarea la cele veșnice a părintelui arhimandrit Grigorie Halciuc, proinstareț al Mănăstirii Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava. Trupul neînsuflețit a stat la dispoziția celor care l-au iubit până astăzi. O mulțime de oameni au venit să îi aducă un ultim omagiu personalității.

Părintele arhimandrit Grigorie Halciuc va fi înmormântat la Mănăstirea Putna. Luni, 18 iulie, la ora 8:00, se va oficia Sfânta Liturghie, la altarul exterior al mănăstirii, iar de la ora 10:00 va începe slujba de înmormântare. Vor participa personalități importante la marele eveniment trist.

“Până duminică, la ora 17:00, trupul neînsuflețit al părintelui Grigorie va fi depus la Mănăstirea Sfântul Ioan, după care va fi dus la Mănăstirea Putna, cu sosirea în jurul orei 19:00.
Luni, 18 iulie, la ora 8:00, se va oficia Sfânta Liturghie, la altarul exterior al mănăstirii, iar de la ora 10:00 va începe slujba de înmormântare.”, anunță arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților.

La 25 decembrie 2021, a primit Ordinul „Crucea Bucovinei”, cea mai înaltă distincție a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, în semn de apreciere pentru întreaga activitate desfășurată în timpul deceniilor în care a fost cu vrednicie starețul Mănăstirii Sfântul Ioan cel Nou.

Parintele îi sfătuia pe oameni să fie buni, să își iubească aproapele și să aibă mereu în plan fericirea și iubirea pentru Dumnezeu. Mai multe îndemnuri pot fi găsite în dialogul cu părintele Ioanichie Bălan, publicat în Convorbiri duhovnicești, volumul 2. A fost iubit de mulți oameni și a lăsat în urmă multe lecții de viață și învățături.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *