Valoarea terapeutică a strugurilor este mare.
Strugurii sunt utili în tratamentul astmului, ridică nivelul de oxid nitric din sânge, prevenind cheagurile de sânge, ceea ce reduce probabilitatea de atacuri de cord.

Strugurii sunt un bun asistent în tratamentul constipației, indigestiei. Combate bolile hepatice, ameliorează oboseala și încetinește procesul de îmbătrânire.

Nu numai struguri boabe, ci și sucul de struguri au proprietăți utile. Acasă, poate fi un tratament excelent pentru migrene. Trebuie băut dimineața devreme, pe stomacul gol, fără a se dilua cu apă. Sucul obținut din strugurii verzi vă va sprijini sistemul imunitar și vă va oferi vitalitate și energie.

Și sucul din soiurile de struguri cu o culoare violetă va ajuta la prevenirea cancerului de sân, va îmbunătăți funcția creierului și va reduce riscul pierderii vederii legate de vârstă.

 

 

Strugurii de Bourgogne au proprietăți antibacteriene și antivirale, protejându-ne organismul de infecții. Și chiar capabil să vindece herpesul.

Cine nu ar trebui să mănânce aceste fructe?

Este dăunător să consumi struguri și suc de struguri în caz de ulcer peptic al stomacului și duoden, diaree.

Persoanele care suferă de diabet, obezitate, cu hipertensiune, ciroză, colită, cu carii și stomatită, consumul de struguri poate fi, de asemenea, dăunător. Medicii nu sfătuiesc femeile însărcinate să mănânce struguri.

Amintiți-vă că înainte de a mânca, strugurii trebuie spălați în apă caldă.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *