Cauzele unei pigmentări puternice

Afecțiunile pielii „ pete ” pot fi împărțite în temporare (complet eliminate în absența factorilor de acțiune, acest lucru se aplică bronzării); post-inflamator (rămân la locul rănilor și inflamațiilor); precum și cele asociate cu probleme în funcționarea celulelor (de exemplu, pistrui, lentigo, cloram). Vitiligo este separat, nu există nicio leac pentru această caracteristică astăzi .

De ce pot apărea toate acestea?

În plus față de motivul evident (expunerea la radiații ultraviolete), există și altele: o predispoziție genetică (adică, dacă mama ta a avut multe pistrui, cel mai probabil vor merge la tine și iată povestea despre asta ), insuficiență hormonală în organism (aceasta se aplică și în cazul sarcinii și la menopauză și pubertate pot provoca contraceptive orale), boala tiroidiană , proceduri cosmetice ( laser și fotoepilare).

Medicul vă va pune întrebări despre starea dumneavoastră de sănătate și vă va cere probabil să faceți teste pentru starea hormonală (hormoni sexuali, în special estrogeni), funcția tiroidiană și deficiența de fier.

În calitate de îngrijire la domiciliu, experții recomandă creme, loțiuni și măști.

În ceea ce privește cosmetica, personajul principal din ea este laserul . Acesta combate eficient și nedureros pigmentul și celulele sale de sinteză fără a afecta țesuturile din jur.

Înainte de o expunere îndelungată la soare, mâncați mai multe roșii: substanțele care le alcătuiesc ajută la evitarea pigmentării și arsurilor.

Alimentele care te ajuta sa combati deteriorarea produsa de expunerea la soare se numara, cartofii dulci, varza kael, spanacul dar si banalul morcov, datorita continutului sau de betacaroten.

Înainte de sărbători va fi util să începeți să luați vitamina C – acesta este un puternic antioxidant care protejează colagenul, ceea ce înseamnă că vă va salva de pigmentare și de semnele îmbătrânirii premature . De asemenea, încercați să mergeti la dermatolog o dată pe an, chiar dacă petele de vârstă nu v-au deranjat și nu ați observat nimic pe piele. O examinare amănunțită și teste nu au făcut rău nimănui, dar au ajutat – prevenirea poate preveni boli grave.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *