Mont-Saint-Michel este o mica insula stancoasa, la aproximativ 1 km de coasta de nord a Frantei, la gura de varsare a raului Couesnon in Normandia. Aceasta insula gazduieste unul dintre cele mai frumoase castele pe care le-ati putea vedea vreodata. Spectaculoasa cladire este vizitata de aproximativ 3 milioane de turisti in fiecare an, ceea ce duce Castelul Le Mont Saint Michel, pe locul al doilea cel mai vizitat obiectiv turistic din Franta, dupa orasul Paris.

 

 

Mont Saint-Michel ocupă un loc special printre atracții nu numai franceze, ci și mondiale.

 

 

 

 

Luvru are mulți concurenți demni în diferite țări, plajele din Nisa, cartierele Montmartre și chiar Turnul Eiffel pot găsi analogi – dar Mont Saint-Michel este absolut unic. Pur și simplu nu există rivali în lumea întristării singulare în mijlocul unei câmpii perfect plane; o mănăstire înconjurată de ziduri impregnabile; durere, ale cărei versanți adăposteau un întreg oraș medieval, cu străzi minuțioase; unde cele mai mari valuri din Europa se transformă de două ori pe zi într-o insulă impregnabilă, iar câmpia înconjurătoare într-un ocean furios.

 

 

 

Calea către el nu este ușoară, dar de la an la an milioane de oameni se grăbesc aici – pentru a putea măcar câteva ore să simtă implicarea într-un adevărat miracol.

UNESCO a inclus Mont Saint-Michel pe lista patrimoniului mondial, manualele de ghid o numesc cu mândrie „a opta minunăție a lumii”, iar francezii înșiși numesc atracția lor favorită pur și simplu Muntele.

 

 

Legenda spune că de atunci, în ziua Sfântului Mihail, marea se retrage, lăsând un loc de trecere spre insulă. In ritmul mareelor, aici au fost aduse, din insulele Chausey, blocurile de granit, necesare pentru construcţie. Tăietorii de piatră le-au fasonat in blocuri definitive si şi-au înscris pe ele semnele lor, vizibile şi azi. Mont Saint-Michel este menţionat şi în legendele despre regele Arthur. Se povesteşte că regele Arthur ar fi răpus uriaşul care trăia aici.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *