Exfolierea este prima şi cea mai importantă etapă din ritualul de îngrijire al pielii, fie că vorbim de cea a corpului sau a tenului. Cea mai simplă, şi totodată ieftină metodă de a ne exfolia pielea este prin intermediul scruburilor pregătite cu ce avem noi prin bucătărie.

Scrub de cafea este ușor de făcut acasă. Se amestecă 200 de grame de cafea cu cinci picături de ulei esențial de portocale și câteva linguri de ulei de măsline. Amestecul poate fi aplicat pe zonele problematice curățate anterior ale pielii.

Cât de des pot folosi un scrub

De regulă, se recomandă utilizarea unui scrub de 2-3 ori pe săptămână, dar dacă pielea este sensibilă și vasele sunt situate aproape de piele, atunci intervalul este cel mai bine redus la 1 dată în două săptămâni. Scrubul se aplică cu mișcări ușoare de masaj pe pielea curățată, apoi se spală.

În ce cazuri este mai bine să refuzați un scrub

Dacă pielea ta este prea uscată, atunci este mai bine să nu folosești acest preparat. Particulele abrazive din scrub, de regulă, au margini aspre și chiar ascuțite, astfel încât pot răni cu ușurință pielea delicată în timpul frecării. Din aceasta cauza apar roseata si iritatiile.

Pe pielea inflamată și deteriorată, acneea, rozaceea și herpesul, scrubul este de asemenea interzis. Spălatul va răspândi germenii.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *