America este în tensiune maximă. În aceste momente se întâmplă ceva de nedescris. Deja sunt zeci de morți iar lucrurile nu par deloc să se regleze.

E dezastru de proporții în America. Aproximativ 30 de oameni au murit până acum din cauza vortexului polar. Gerul de nedescris, la pachet cu furtuna de zăpadă nemaivăzută până acum a făcut prăpăd. Oamenii îngheață în case și dau foc mobilei. Mulți au rămas și fără curent. În aceste condiții, ei nu mai pot folosi cardurile de la bănci.

Situația e dramatică în Texas. De 4 zile, milioane de oameni stau fără electricitate și fără căldură în case. E vorba de orașe întregi unde furtuna a devastat infrastructura, rupând cablurile de înaltă tensiune.

Criza alimentară bate la ușă. Asta pentru că furtuna a blocat orice posibilitate de a face aprovizionarea. Reţeaua de distribuţie a energiei din Texas a fost la un pas de colaps, susţine un legiuitor din Congresul statului.

Guvernatorul Greg Abbott a susținut că realitatea este că fiecare sursă de energie la care are acces statul Texas a fost compromisă din cauza temperaturilor foarte scăzute, sau din cauza avariilor la echipamente.

El a susținut că nu mai sunt disponibile nici sursele de energie solară şi eoliană. Ele reprezintă, în total, 10 la sută din energia electrică a Texasului.

America este la pâmânt
În Texas, oamenii stau la cozi să-şi umple buteliile cu propan. Sau fac focul cu lemne, dacă au posibilitatea.

„Ştiam de o săptămână ce va fi (zăpadă şi ger, n.r.). Atunci de ce n-am fost pregătiţi? În casă sunt zero grade Celsius, mi-e teamă să nu se spargă ţevile de apă” spune altcineva.

Un oraș extrem de afectat este Austin. Însuși primarul Steve Adler, Texas recunoaște că oamenii sunt speriați. “La fel sunt şi eu.”, a spus el.

O singură companie asigură distribuirea energiei electrice pentru 90 la sută din statul Texas. Este pusă, acum, la zid.

Potrivit unor surse, luni, reţeaua de distribuţie electrică din Texas ar fi fost la un pas de dezastru.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *