Vremea s-a schimbat radical, in ultimele zile, din cauza unui val de aer polar care a traversat tara Romania. La munte au cazut si zapezi destul de consistente, pe alocuri s-a depus chiar si un strat de 21 de cm de zapada, dar, spre finalul saptamanii, temperaturile vor urca simtitor.

Un val de aer polar a travarsat tara noastra si a determinat aparitia ploilor in cea mai mare parte din tara si a precipitatiilor sub forma de ninsoare, cu depuneri de zapada de 10-21 cm, in zona montana inalta. Acesta a determinat o scadere semnificativa a valorilor termice chiar si cu peste 10 grade. Astfel, vremea a devenit foarte rece.

Dimineata, temperaturile vor fi usor mai scazute decat normalul acestei perioade in nord, centru, est.

“Masa de aer rece persista. Azi si maine va determina o vreme mai rece decat normal. In Oltenia, Muntenia, Dobrogea si Moldova, maximele vor atinge 8-9 grade. In regiunile intracarpatice, in vest si nord-vest, temperaturile vor fi usor mai ridicate, cu maxime cuprinse intre 10 si cel mult 14-15 grade”, a declarat meteorologul Alina Serban, potrivit realitatea.net.

In cursul noptii, temperaturile vor fi mai scazute decat normalul perioadei si se vor inregistra valori de sub 0 grade in majoritatea regiunilor. In depresiunile din estul Transilvaniei, temperaturile vor scadea chiar sub – 10 grade.

Spre finalul saptamanii, vremea se incalzeste in cea mai mare parte a regiunilor. In zonele mai joase, se va forma ceata, mai ales dimineata si noaptea.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *