În ultimul deceniu, actrițele africane nu prea au avut ocazia să se afirme pe scena internațională, dar în zilele noastre lucrurile arată altfel.

Actrițe afro-americane – Cunoaștem noi nume care fac furori în industria cinematografică de la Hollywood, acolo unde este destul de greu să pătrunzi.

În speech-ul ținut la a 67-a ceremonie anuală a premiilor Primetime Emmy (denumite “Oscarurile televiziunii americane”) Viola Davis, câștigătoarea primului Oscar pentru cea mai bună actriță în rol secundar și nominalizată la premiile Academiei Americane de Film de trei ori, a declarat că femeile de culoare sunt la fel de bune în fața camerei, dar că lor nu li se dă ocazia să o demonstreze.

Cu toate acestea, există o serie de actrițe afro-americane ce au reușit să depășească standardele fixate de Hollywood, impunându-se ca stele ale cinematografiei internaționale.

Actrițe afro-americane – Lupita Nyong’o

Laureata cu Oscar la 35 de ani, Lupita Nyong’o este una dintre cele mai căutate actrițe la ora actuală. A cunoscut gloria cu filmul “12 ani de sclavie” în care a jucat admirabil rolul lui Patsey. Rămâne memorabilă înfricoșătoarea scenă a biciuirii acestui personaj întruchipat de Lupita.

Au urmat filme de succes ca “Black Panther de Marvel”, “The Jungle Book” și “Star Wars : The Force Awakens”.

Actrițe afro-americane – Kandyse McClure

Steaua născută în Africa de Sud nu s-ar fi gândit când era tânără că va fi actriță. McClure aspira să lucreze în medicină.

A debutat în cinema în cel mai neașteptat mod posibil. Trebuia să joace în piesa unei prietene din Canada, dar a primit un telefon pentru un rol mult mai important, consacrându-și apoi viața profesiei de actriță.

De atunci, McClure a jucat în numeroase filme de renume dintre care “Battlestar Galactica” și “Da Vinci’s Inquest”.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *