Atât de frumos a fost descris Raiul cu toate grădinile şi peisajele sale de vis, încât oamenii s-au gândit că n-ar fi rău să-l aducă şi pe Pământ. Cum? Creând cele mai frumoase locuri din lume, în faţa cărora orice cuvânt e de prisos.

Atracție turistica pentru călători – Peșterile cu viermi luminoși

Waitomo Glowworm Caves este localizată la ieșirea din orășelul Waitomo, pe Insula de Nord, în Noua Zeelandă. Peștera reprezintă o atracție turistică faimoasa datorită populației masive de viermi luminiscenți ce trăiesc în această peșteră, micuțe vietăți bioluminiscente care produc o lumină albastru-verzuie și care se găsesc exclusiv în Noua Zeelandă.

Locul a fost explorat pentru prima dată în anul 1887 de șeful de trib Maori Tane Tinorau, însoțit de de geodezul englez Fred Mace. Aceștia și-au confecționat o barcă din tulpini de in și având în mâini torțe au plutit în interiorul peșterii pentru a o investiga.

Entuziasmați de descoperirea lor, cei doi s-au reîntors de multe ori pentru a explora mai departe în întunericul peșterii, iar în una din expedițiile indepedente, șeful de trib Tane a descoperit o intrare superioară în peșteră, intrare ce este folosită și astăzi.

Felicia Iederă


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *