Nu există persoană în secolul XXI care să nu aibă în garderobă măcar un obiect din piele, la mare căutare fiind gecile confortabile, elegante și ușor de asortat. Dar istoria gecilor de piele este una destul de controversată.

Cum a apărut geaca de piele – La început a fost uniformă pentru piloți

Istoria ne spune că acest obiect de îmbrăcăminte a fost fabricat inițial drept uniformă pentru piloții militari germani și americani în timpul războaielor mondiale. În acea perioadă, jachetele de piele erau de culoare maro și extrem de grele.

În timp, au început să apară și gecile negre care au fost preferatele rușilor.

În jurul anilor 1900, în SUA, un anumit Irving Schott alături de Jack, fratele său au făcut gecile impermeabile, astfel că au devenit preferatele motocicliștilor.

În anul 1928, Irving a cumpărat magazinul Harley Davidson din New York, unde vindea gecile la prețul de 5 dolari.

În anul 1953, gecile de piele i-au atras atenția chiar marelui actor Marlon Brando, unul dintre cele mai mare staruri ale Hollywood-ului care a apărut îmbrăcat într-o astfel de haină în filmul The Wild One, producând isterie în rândul doamnelor prin aerul său rebel și sexy.

Mai târziu, în anii 80-90, moda gecii de piele s-a extins, iar Arnold Schwarzeneger și Mel Gibson au arătat că pot fi nonconformiști, puternici, hotărâți dar și senzuali datorită designului hainei ce le scoatea în evidență silueta.

Mai târziu, aceeași geacă de piele a ajuns de nelipsit pentru punk-iști și rockeri și s-a numărat printre preferințele Madonnei și ale lui Michael Jackson.

Felicia Iederă


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *