Vă imaginați cum ar arăta o țară în care politicienii să fie la fel ca omul de rând? Credeți că nu există așa ceva? Nici vorbă, pentru că Suedia este singura țară din lume unde politicienii nu au șofer și nu au secretare. Și totul funcționează perfect…

Fără condiții de lux și fără indemnizații speciale-Suedia este singura țară în care politicienii nu au șofer

Poate trăi un politician fără privilegii de lux? Clasa politică din Suedia poate răspunde cel mai bine la o astfel de întrebare pentru că în această țară politicienii nu au indemnizații speciale, iar până în anul 1990 în această țară nu au existat nici locuințe puse gratuit la dispoziția parlamentarilor, care dormeau pe canaplele din birourile lor. Și nici acum condițiile de dormit nu sunt din cele de 5 stele, pentru că parlamentarilor suedezi li se dă o garsonieră a statului, de 40 mp, spălătoria este comună, iar domnii și doamnele din politică trebuie să se programeze din timp ca să-și spele lenjeria.

Și ce să vezi, sunt chiar parlamentari care trăiesc într-un spațiu de 18 mp, cu bucătăria împărțită la comun. Fără personal de serviciu, fără mașină cu șofer, fără consilieri și fără secretare oacheșe… În ceea ce îl privește pe însuși premierul suedez, acesta o reședință oficială de 300 mp și nu beneficiază de personal de serviciu.
Felicia Iederă


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *