A fost descoperit omul de ştiinţă german, Hermann Emil Fisher în secolului XIX, realizările sale în biochimie fiind premiate în anul 1902 cu un premiu nobel. Chiar dacă nu e foarte cunoscut în România, este extrem de benefic pentru sănătate.

Îmbunătățește pielea și părul- contribuie la creșterea producției de colagen

Zahărul de mesteacăn, cunoscut și sub denumirea de xylitol, constituie cea mai bună alternativă naturală a zahărului. Nu este un înlocuitor artificial, ci un carbohidrat cu o structură cristalizată, un compus ce se găsește în fibrele multor fructe, legume, cereale sau scoarța unor copaci. Cel mai adesea se extrage din scoarța de mesteacăn, seva acestui arbore fiind considerată un adevărat elixir pentru sănătate.

Zahărul de mesteacăn este ușor alcalin având un impact benefic asupra tubului digestiv. Acesta îmbunătățește activitatea intestinului într-un mod natural, contribuind la evacuarea fibrelor și la susținerea funcției de detoxifiere a organismului. De asemenea, zahărul de mesteacăn are niște proprietăți nutritive incredibile pentru piele și contribuie la creșterea producției de colagen. Tot zahărul de mestacăn susține absorbția vitaminei B, cunoscută pentru capacitatea de îmbunătățire a pielii, părului și nu în ultimul rând, a unghiilor.
Felicia Iederă


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *