Vară, căldură, sete … Și imediat îmi apărea o reclamă de televiziune în memorie: bule, gheața,racoare… Cum să elimini setea și ce produse putem sa folosim pentru a ne racorii pe timp de caldura.

Ceaiul de gheață

Pe litru de apă fiartă, luați 3 lingurițe de ceai negru. În mod ideal, este necesar să surprindeți momentul în care bulele încep să apară în apă, fără a aștepta o fierbere violentă – va fi mai gustoasă. De îndată ce se prepară ceaiul, se toarnă printr-un filtru într-un decantor sau borcan. Luați zahăr în proporție de 6 linguri de zahăr pe litru, adăugați jumătate din lămâie, care este tăiat în cuburi mici. În loc de lămâie, puteți lua o portocală sau tei – după cum doriți.
Lăsați ceaiul să se răcească și răciți-l timp de o oră în frigider. Înainte de a servi, se toarnă într-un pahar de gheață zdrobită, se adaugă câteva felii de lămâie, ce se prepară ceai și se toarnă ceai rece.

Apa de mere

Mere, aproximativ un kilogram, tăiat în benzi subțiri, scoateți semințele. Adăugați sucul și sare de 2 lămâi, presărați ușor cu zahăr și turnați un litru de apă clocotită. Se amestecă de mai multe ori, gătiți timp de aproximativ 15 minute. Strângeți tinctura printr-o sită. Această băutură poate fi tinuta la rece și la temperatura camerei.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *