La început, vă pare că vă aflați pe o altă planetă, iar apoi – că acesta este cerul, aceste stânci, flori minunate și podgorii, care tocmai au venit cu un photoshop, au adăugat claritate și au crescut luminozitatea. Te uiți în jur și credeți de o sută cinci ori „bine, cum poate fi atât de frumos”. Un taram nelumesc, vizitat de mii de turisti.

Da, este vorba de  Capaddocia!

Cappadocia este o  regiune istorica din Turcia, unde cerul s-a unit cu pamantul. În fiecare dimineață, indiferent de timpul anului, de la 50 la 150 de baloane se ridică în cer.

Dar fiți pregătiți pentru faptul că, din cauza vremii ploioase sau a vântului, zborul poate fi anulat și amânat în dimineața următoare. Prin urmare, este mai bine să fii în siguranță și să ai o zi sau două în stoc. Zborul  cu balonul este atractia turistilor din intreaga lume.

Suprafața regiunii a fost formată ca urmare a erupțiilor vulcanice și a schimbărilor ulterioare datorate fenomenelor naturale.

Trei sau patru zile este suficient pentru a explora toate atracțiile din Göreme și nu numai, muzee în aer liber și orașe subterane. Poți să faci un tur și să vizitezi locurile cheie în timpul zilei, dar, după părerea mea, este mai interesant să închiriezi o mașină sau o bicicletă și să explorezi toate locurile pe cont propriu fără graba.

Dacă timpul permite, puteți merge la Nefsehir și puteți face o plimbare de acolo într-unul dintre cele mai mari și mai vechi orașe subterane Derinkuyu, construit în secolele VIII-IX.

Orașul are un sistem unic de ventilație și alimentare cu apă pentru acele vremuri, și încă nu se știe dacă oamenii locuiau aici permanent sau îl foloseau ca adăpost temporar. În ciuda faptului că orașul este de zeci de metri în jos, respirația este destul de ușoară și nu există nici un sentiment că zidurile vă zdrobesc.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *