Sigur că vacanțele la mare înseamnă mai ales plajă, relaxare și bălăceală. Dar dincolo de toate acestea, statul la plajă are efecte incredibile pentru sănătatea dumneavoastră.

Elimină stresul-Mersul la plajă vă scapă de depresie

După numeroase studii, oamenii de știință au ajuns la concluzia că soarele de mare reduce presiunea arterială, scade riscul de apariția a atacului de cord dar și a celui cerebral. Mai mult decât atât, mersul pe plajă este leacul naturii pentru persoanele stresate, stimulând totodată creativitatea.

În ceea ce privește sunetul valurilor, în combinație cu mirosul plajei, reduce depresia. Totodată, oamenii de știință afirmă că în doar șapte zile de stat la mare, oboseala dispare definitiv.

Apa mării relaxează musculatura

Dacă sporturile de pe plajă au rolul de a activa metabolismul, atunci când vă plimbați pe nisip coloana vertebrală se întinde și se relaxează, alături de musculatură. De asemenea, apa de mare este recomandată de dermatologi pentru tratarea unor grave afecțiuni ale pielii precum psoriazis, acne, iritații și mâncărimi.

La rândul său, ultravioletele ajută la formarea vitaminei D în organism, netezind totodată pielea. Nu în ultimul rând, sarea, calciul și potasiul conținut de aerul marin sunt un real medicament pentru cei care suferă de afecțiuni ale aparatului respirator.
Felicia Iederă


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *