La baza sănătății fizice și psihice se află un somn de calitate. Specialiștii afirmă însă că mult mai important decât cantitatea somnului, este calitatea acestuia. Iată ce trebuie să faceți pentru a dormi bine și a vă trezi odihniți.

Aerisiți bine camera-Dormiți în lenjerii albe pentru a scăpa de insomnii

Pentru a lăsa creierul să se oxigeneze, înainte de a merge la culcare este recomadat să aerisiți camera. De asemenea, fiți atenți să aveți o pernă de calitate dar și o lenjerie de pat corespunzătoare. Oamenii de știință afirmă că starea psihică este determinată în mare măsură și de culoarea lenjeriei, de aceea ne îndeamnă să folosim lenjerie clasică, albă, ca cea folosită de bunici, întrucât contribuie la relaxare și poate combate insomnia.

Folosiți lenjerii din bumbac

Cât privește materialul, cel mai de folos este bumbacul, deoarece are calități antialergice, care poate fi combat cu alte fibre naturale care combat umezeala. Pentru un somn de calitate, spălați lenjeriile de pat din bumbac cel puțin odată la două săptămâni pe timp de vară.  Iarna, cele mai utile sunt lenjeriile de finet.

Mătasea protejează pielea

Tot pentru vară sunt foarte bune și lenjeriile de pat din mătase, deoarece protejează pielea și previne transpirația în timpul nopții, dar este puțin mai greu de întreținut. Ideale sunt și lenjeriile din in și cânepă. Atenție mare la lenjeriile din poliester care, deși sunt rezistente la șifonare, nu lasă pielea să respire, putând crea și alte probleme de sănătate.

Felicia Iederă


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *