La prima vedere, a tăia unghiuțele micuțului dumneavoastră, pare o banalitate. Dar când vă veți apuca de lucru, veți consta că nu este o sarcină deloc de neluat în seamă. Iată ce trebuie să faceți pentru ca operațiunea să decurgă fără probleme.

Cum trebuie să tăiați corect unghiile bebelușului-Se recomandă manichiura celui mic odată la trei zile

Întrucât unghiile bebelușului cresc foarte repede, specialiștii recomandă să fie tăiate odată la trei zile pentru ca cel mic să nu se zgârie. Pentru ca micuțul să stea liniștit, cel mai bine ar fi să realizați operațiunea atunci când cel mic doarme și nu își mișcă mânuțele. Se va folosi o foarfecă de unghii cu vârful bont, realizată special pentru cei mici, pe care o puteți cumpăra de la magazinele cu produse pentru copii, care trebuie sterilizată.

Eventuala sângerare se oprește cu un pansament steril

Există și o regulă a tăierii: unghiile de la picioare se taie drept, iar cele de la mâini sub formă rotundă. Indicat ar fi să faceți acest lucru cu maximă atenție, pentru a nu-l răni pe cel mici. Dacă, totuși, curge puțin sânge, nu puneți nici un pansament, ci opriți cu un pansament steril. Medicii recomandă, de asemenea, ca atunci când taie unghiile copiilor, părinții să aibă grijă ca acestea să nu intre în contact cu saliva lor. De asemenea, părinților le este interzis să rupă cu dinții unghiile celui mic.
Felicia Iederă


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *