Nu toate tipurile de hârtie igienică prezintă siguranță pentru sănătate, dar specialiștii spun că cea mai periculoasă dintre toate este cea colorată.

Hârtia igienică colorată creează probleme-Iritantă pentru zona vaginală

Una dintre cauzele pentru care nu trebuie să folosiți hârtie igienică colorată este că aceasta este iritantă pentru zona vaginală din cauza coloranților folosiți și a parfurmurilor utilizate pentru a-i da un miros plăcut. Mai mult decât atât, numeroase studii au arătat și faptul că aceeași hârtie iginică poate crește riscul dezvoltării cancerului de col uterin și poate provoca inflamații și urticarie în zona rectală.

Alte studii de specialitate vorbesc despre legătura dintre hârtia igienică colorată și apariția micozelor.

Albită cu ajutorul clorului.
Veștile nu sunt prea bune nici în ceea ce privește hârtia igienică albă, fără miros, despre care se știe că este înălbită cu ajutorul clorului, un lucru extrem de dăunător de asemenea aparatului genital. Extrem de important când alegeți hârtia igienică este să citiți cu foarte mare atenție ce scrie pe etichetă, unde e obligatoriu să se menționeze ce ingredienți au fost folosiți la obținerea ei și să verificați modul în care a fost depozitată.

Felicia Iederă


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *