Au existat mulți alți muzicieni, pictori, scriitori care foloseau de asemenea tot felul de substanțe psihotrope, cum ar fi Baudelaire, Gauthier, Nerval, Delacroix, Hugo, Dumas-tatăl și ceilalți din Clubul Hasisinilor de la Paris, pictorii din La Belle Époque, scriitorii romantici britanici Coleridge, De Quincey, Byron, Oscar Wilde, toți fiind mai mult decât îndrăgostiți de opium.

Preferat de marii scriitori ai lumii-Este opiumul-ul materia primă pentru inspirație?

La rândul său, scriitorul și filozoful francez Jean-Paul Sartre folosea amphetamine pentru a putea lucra aproape 24 de ore pe zi din 24. Din păcate însă amfetaminele distrug vederea, iar acesta se pare că a fost motivul pentru care scriitorul a rămas în final fără lumina ochilor.

Cu siguranță că toți am fost fascinați de povestirile horror ale lui Edgar Allan Poe, scrise în peeioaa anilor 1809-1849. Considerat maestru al macabrului, acesta a sfârșit la vârsta de doar 40 de ani iar motivul decesului se crede că ar fi fost o supradoză. Se spune că Poe şi-a petrecut ultimii ani din viaţă într-o sărăcie cruntă, sub efectul constant al alcoolului şi al opiului.

Felicia Iederă


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *