Când vine vorba de ketchup, rare sunt persoanele care rezistă tentației de a gusta. Numai că sunt momente când ne pătăm cu acest sos delicios, dar când vine vorba de scăpăm de pete, situația pare incredibil de grea. Nu și când veți folosi următoarele metode care nu dau niciodată greș.

Cele mai bune soluții pentru a curăța petele de ketchup-Iată ce trebuie să faceți.

Frecați cu zeamă de lămâie sau apă oxigenată
V-ați gândit că dacă folosiți detergenți puternici veți uita definitiv de petele lăsate de ketchup? Situația nu e chiar atât de simplă, așa că va trebuie să adoptați o soluție foarte ieftină, dar eficace: frecați locul cu zeamă de lămâie sau apă oxigenată, până când veți observa că petele au dispărut. Ulterior, puteți să apelați la ajutorul unui înălbitor de calitate, apoi spălați haina cu detergent. Sunt însă și situații neplăcute când ketchup-ul sare pe pereți.

Imediat trebuie să curățați pata cu apă caldă și detergent de vasă, iar dacă pigmentul roșu a intrat în profunzime, faceți o soluție din două părți apă, o parte înălbitor și o parte detergent lichid și frecați bine cu un burete de bucătărie. Dacă sosul de ketchup se află pe covor, lăsați să se usuce, apoi îndepărtați excesul cu un cuțit. Turnați apoi oțet alb pe pată și tamponați cu un burete până când pata dispare, apoi clătiți cu apă rece.
Felicia Iederă


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *