Înainte să dăm năvală în farmacii sau alte magazine pentru a ne burduşi bagajele cu creme sau loţiuni de protecţie solară, trebuie să luăm în considerare opiniile specialiştilor, astfel încât să nu ne expunem pericolelor cauzate de razele soarelui. Nu mai este un secret pentru nimeni că o expunere fără protecţie duce la declanşarea cancerului de piele. Bianca Iordan, specialist organik.ro, a explicat pentru Libertatea: “Trebuie să ştiţi că produsele solare, chiar cu indice ridicat, chiar şi cele etichetate cu ecran total, nu protejează complet de razele UV şi, deci, de cancer de piele, aşadar paza bună trece primejdia rea”.

Ca atare, faceţi tot posibilul să evitaţi orele de vârf 10.00-16.00 şi întotdeauna purtaţi îmbrăcăminte adecvată: tricou (în general e indicat să vă acoperiţi umerii), pălărie (să acopere capul, urechile şi gâtul) şi ochelari de soare (nu doar un moft, ci absolut necesari pentru protejarea retinei). Evitaţi cu orice preţ arsurile solare! Dincolo de disconfortul de moment, efectele grave se văd în timp îndelungat, peste ani,scrie libertatea.ro

Iată cum să alegeţi un produs de protecţie solară:

Protecţia UV: O cremă eficientă trebuie să ofere protecţie completă împotriva razelor UVA şi UVB. Până acum câţiva ani, nici una din cremele de pe piaţă nu oferea protecţie UVA (cea mai importantă)! Aşadar, produsele care nu au inscripţionat vizibil pe ambalaj protecţie împotriva razelor UVA nu sunt de luat în calcul, ele trebuie evitate! Factorul de protecţie solară: Trebuie să ştiţi că, dacă pe produs apare un indice de protecţie mai mic de 15, protecţia faţă de UV este practic nulă.

Filtrele solare: Majoritatea produselor de pe piaţă au la bază filtre chimice. Acestea nu reprezintă însă cea mai bună alegere deoarece inhibă receptorii de la nivelul pielii, astfel încât pielea nu se înroşeşte şi nu se arde. Altfel spus, semnalul de alarmă natural al organismului atunci când am depăşit pragul de expunere, devine… mut. Sunt de preferat filtrele solare minerale: atât pentru faptul că oferă protecţie reală, cât şi pentru faptul că nu au efecte adverse. Ele nu penetrează, ci aderă la suprafaţa pielii, practic o acoperă cu un strat protector.

Cremele de protecţie solară BIO oferă protecţie exclusiv minerală, fără filtre chimice. Cremă sau ulei? Crema şi laptele de protecţie sunt de preferat uleiurilor, pentru că sunt eficace mai mult timp. Chiar şi cremele rezistente la apă trebuie reaplicate la fiecare 2 ore pentru eficienţă maximă.

PENTRU COPII – alegeţi creme cu protecţie exclusiv minerală şi cu FPS minim 30. Ideal ar fi să alegeţi o cremă BIO cu produse 100% naturale. Astfel micuţul se poate bucura de o siguranţă absolută, fără reacţii adverse, iar ingredintele vor fi excelent tolerate, inclusiv de copilaşii cu piele sensibilă.

Faceţi întotdeauna un raport între:
1. Preţ.
2. Calitate (în acest caz, calitatea se traduce prin: factorul de protecţie cât mai mare, filtrul – mineral sau chimic – şi, desigur, restul ingredientelor).
3. Cantitate (întotdeauna de luat în calcul şi de verificat, mai ales când faceţi shopping de cosmetice online)


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *