Credeați că doar brânza vă asigură necesarul de calciu de care aveți atâta nevoie? Specialiștii vă îndeamnă să consumați alte alimente care îi depășesc conținutul. Iată despre ce este vorba.

Iată ce alimente trebuie să consumi!-Folosiți praf de coajă de ou

Știați că într-o jumătate de linguriță cu coajă de ou se află atât de mult calciu încât acoperă necesarul zilnic? Pentru a pregăti praful de coajă de ou, spălați foarte bine coaja, apoi o puneți la fiert cinci minute, o lăsați să se usuce și o mărunțiți în râșnița de cafea. Se consumă ½ linguriță în fiecare zi, adăugată chiar în mâncare. Specialiștii spun că dintre toate produsele lactate cașcavalul parmezan conține ceamai mare cantitate de calciu, urmat fiind de brânza olandeză, Poshekhon și elvețiană.

Tot pentru a aduce calciu organismului este bun și susanul, dar și sardinele în ulei, migdalele, dar și usturoiul care are totodată și efecte anticancerigene și antibacteriene. Bogat în calciu este și pătrunjelul, laptele, dar nu ar fi rău să apelați și la ajutorul alunelor de pădure.

Felicia Iedera


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *