Există medici care se gândesc şi la tratamente alternative mai puţin convenţionale atunci când organismul trebuie ajutat să lupte cu diferite afecţiuni.

Ce mai prescriu medicii în afară de pastile!-Iată câteva dintre acestea:

Joaca în aer liber – cel mai bun tratament pentru copii

Un copil bolnav nu trebuie izolat în casă, dacă el poate ieși afară să interacționeze cu alți copii, să se joace, să se plimbe sau pur și simplu să stea la aer curat.
Academia Americană a Medicilor Pediatrii chiar recomandă medicilor să prescrie tuturor părinților cel puțin o oră de joacă în aer liber pentru copii lor pe zi, plimbări în natură și picnicuri.
Plimbări pe plajă și urmărirea păsărilor

Anul trecut, Serviciul Național pentru Sănătate din Shetland, Scoția, le oferea pacienților cu diabet, afecţiuni cardiovasculare și psihice tururi organizate cu plimbări pe malul mării și urmărirea păsărilor sau identificarea plantelor.
Sunt activități plăcute, relaxează și echilibrează întregul organism, potrivite pentru persoanele care nu pot depune efort fizic.

Grădinăritul

Conform unui studiu solicitat de Institutul Național pentru Sănătate din Marea Britanie, realizat în anul 2016, grădinăritul ajută foarte mult persoanele care suferă de obezitate, diabet, inimă, cancer și boli mentale, inclusiv demența.

Stimulează producția de endorfine, oferă celor care practică această activitate sentimentul de plenitudine, alungă stresul, anxietatea, singurătatea și îmbunătățește somnul.
Persoanele care suferă de demenţă devin mai puţin violente.

Vizitarea muzeelor

Pacienții cu afecţiuni mentale ușoare primesc bilete gratuite, alături de membrii familiei, să viziteze diferite muzee de artă din Montreal.
Natalie Bondil, directorul Muzeului de Arte Frumoase din oraș, consideră că muzeele ajută psihicul unui bolnav și activitatea mentală deoarece stimulează secreția de sertonină și endorfine, responsabile cu starea noastră de bine.
O astfel de activitate poate fi binevenită şi pentru persoanele care suferă de boli cronice și au crize dureroase în anumite perioade.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *