La ora actuală, pe glob există aproximativ 400.000 de specii de plante. Câteva mii dintre acestea sunt cu adevărat bizare.

 

Va las sa descoperiti mai jos cateva dintre ele:

 

Buze fierbinți(Psychotria Elata)

Este una dintre cele mai interesante plante de pe continentul America de Sud.Se numeste asa gratie faptului ca bracteea sau membrana care se afla la baza florilor are forma unor buze de un rosu intens.

 

 

Bebeluși înfășați(Anguola Uniflora)

Imposibil să nu rămâi stupefiat la asemănarea izbitoare dintre un bebeluș înfășat și acest tip de orhidee. Cu un miros extrem de plăcut, Anguloa Uniflora are petale albe, cerate, ce pot crește până la 10 cm lungime.

 

 

Orhideea omuleți goi(Orchis italica)

Te va amuza cu forma florilor care amintesc de niste omuleti dezbracati. Poate fi cultivata atat in sera, cat si in casa, fiind o planta originara din flora spontana a bazinului mediteraneean.

 

Floarea papagali( Phalaenopsis)

Aceasta orhidee este pe cale sa isi ia zborul spre cer.Ea este denumita si planta papagal.

 

 

Orhideea față de maimuță(Dracula Simia)

Aceste orhidee minunate provin din sud-estul Ecuadorului, din pădurilor peruviane ce cresc la altitudini cuprinse de la 1000 la 2000 de metri și, astfel de a lungul istoriei nu multi oameni au reusit sa le vadă.

 

Inimă însângerată(Dicentra Spectabilis)

Originară din Asia și America de Nord, este o plană perenă, raspindită sponatan în pădurile umbroase care se întind din Siberia până în Japonia, face parte din famila Fumariaceae.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *