Indiferent în ce anotimp ne-am afla, călcâiele crăpate sunt o problemă frecventă. Cum ținem această afecțiunie în frâu? Folosind cele mai bune remedii naturale.

Usturoi și miere

Un remediu excelent este obținut din alifie de gălbenele și ceapă. Dati o ceapă pe răzătoarea mică și amestecați-o cu alifie de gălbenele. Se ung călcâiele crăpate cu crema obținută în fiecare seară și se pun șosete. Crema se păstrează la frigider.

De asemenea, de mare ajutor este amestecul de usturoi cu miere. O căpăţână de usturoi, pisată foarte bine, o amestecăm cu miere. Preparatul obţinut se aplică direct pe piele, lăsând să acţioneze 20 de minute. Călcâiele îşi vor recăpăta catifelarea. Un bun prieten este și alifia cu frunze de nuc, preparată astfel: se combină 100 ml de ulei de floarea-soarelui cu 15 g de pulbere din frunze de nuc, 15 g de ceară de albine.

Pulberea se pune în ulei şi se lasă la macerat șapte zile, apoi se strecoară şi se adăugă în ceara care se încălzeşte pe foc, în baie de abur, amestecând 30 de minute. Se pune într-un recipient şi apoi se lasă să se răcească. Se aplică de două ori pe zi.

Felicia Iederă


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *