În urma studiilor riguroase s-a demonstrat faptul că o comunitate Amish din Indiana, trăiește cu 10% mai mult decât în mod normal și are mai puține riscuri de a face diabet, cancer sau boli cardiovasculare. Gena pe care o posedă cei din această comunitate se numește Serpine 1.

Un studiu recent, publicat în revista Cancer Causes and Control, citat de Doctor Expres, a scos la iveală faptul că nu există practic niciun caz de cancer în rândul populației Amish, considerată cea mai sănătoasă din America.

Cercetătorii din cadrul Universității din Ohio au lansat inițial un studiu asupra populației Amish pentru a vedea dacă ratele de cancer sunt mai mari, deoarece metodele medicale convenționale lipsesc cu desăvârșire, însă ceea ce au descoperit a fost exact pe dos.

Totuși, Douglas Vaughan, cercetător medical la Northwestern University’s Feinberg School of Medicine, a observat că în acea comunitate se regăsea o anumită boală rară care provoacă sângerări. Boala, cauzată de gena Serpine 1, nu putea regla proteina PAI-1, care dizolvă cheagurile de sânge.

Proteina aceasta ar putea fi cheia către tinerețe îndelungată, deoarece are un rol crucial în procesul de oprire a celulelor, atunci când acestea nu se mai pot replica, spune playtech.ro.
În urma descoperirii, Vaughan și partenerul său, Toshio Miyata de la Tohoku University din Japonia, au creat un medicament care inhibă proteina PAI-1 pentru a întârzia efectele îmbătrânirii.

Medicamentul a ajuns în faza a doua a testelor clinice astfel că în curând vom afla cât de eficient este pentru oameni.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *