Cu siguranță, nu există persoană care să nu fi auzit de Amancio Ortega, fondatorul Zara, care este considerat, în prezent, al doilea cel mai bogat om din lume.

Cu toate acestea, el se îmbracă de la second hand.

Mănâncă la cantină
Și asta nu e tot, pentru că Ortega mai are un obicei, cel puțin ciudat pentru bogații lumii: mănâncă la cantină, alături de angajaţi. Și pentru că nu îi place să iasă în evidență, interviurile pe care le-a dat în presă, se pot număra pe degete. Puțină lume știe despre acesta că la doar 14 ani, a plecat de acasă ca să câștige bani și să își ajute familia și a învățat să facă haine manual.

Chiar dacă are în prezent o vilă cu cinci etaje, cu vedere la mare, unul dintre cei mai înalți zgârie-nori din Madrid și o casă la țară, unde crește găini și capre, Ortega nu are un birou personal. Acesta preferă să lucreze alături de ceilalți angajați și poartă mereu aceleași haine: un blazer albastru, o cămașă albă și niște pantaloni gri. Și culmea, nici un obiect de îmbrăcăminte nu e făcut de Zara. Deși urăște să zboare, deține și un avion privat, The Global Express BD-700, în valoare de 45 de milioane de dolari.

Felicia Iederă


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *