Nici un alt fruct nu este mai așteptat vara ca cireșele, însă avem cu toții o mare problemă atunci când ne pătăm covoarele, prosoapele sau hainele preferate cu suc de cireșe.
Cum reușim să aducem totul la normal?

Cum scapam de petele de cirese-Iată care sunt cele mai bune sfaturi.

Folosește zeamă de lămâie

Nu ști ce să faci ca să scapi de petele de cireșe? Nu trebuie să îți faci probleme, pentru că zeama de lămâie îți este cel mai bun prieten. Stoarce imediat zeamă de lămâie pe pată și freacă ușor cu un burete. Vei vedea că în cel mai scurt timp, pat ava dispărea. Dacă ți-ai pătat covorul, după ce pata a dispărut, ulterior șterge cu apă rece.

Dacă petele au fost pe cearșafuri sau fețele de masă, trebuie să le spălați imediat ce le-ai curățat cu lămâie. În cazul în care ai pătat hainele sintetice, te va ajuta o soluție obținută din apă caldă și detergent lichid de rufe în părți egale, la care vei adăuga 2 linguri de oțet alb. În acest preparat, se va lăsa la înmuiat haina timp de un sfert de oră, apoi o vei spăla obișnuit.

Dacă ai pătat haine din piele naturală sau piele întoarsă, fă urgent o soluție din apă caldă și detergent de rufe și agită bine până se formează un strat gros de spumă. Ulterior, înmoaie pata de cireșe cu apă rece și freacă ușor cu un burete cu spuma de detergent și șterge cu o levată moale și uscată și lasă haina să se usuce.

Felicia Iederă


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *