Cafeaua nu este doar gustoasă și energizantă, ci poate fi extrem de bună și pentru sănătatea dumneavoastră. În ultimii ani și decenii, oamenii de știință au studiat efectele cafelei asupra diferitelor aspecte ale sănătății. Rezultatele lor au fost uimitoare.

Cafeaua te face mai deștept.

Ingredientul activ din cafea este cofeina, care este un stimulant și cea mai frecvent consumată substanță psihoactivă din lume. Cofeina funcționează în creier prin blocarea efectelor unui neurotransmițător inhibitor numit adenozină. Prin blocarea efectului inhibitor al adenozinei, cofeina crește de fapt arderea neuronală în creier și eliberarea altor neurotransmițători precum dopamina și norepinefrina.

Cafeaua te ajuta sa arzi grasimi

Trebuie sa stiti ca majoritatea suplimentelor alimentare destinate arderii grasimilor contin cafeina. Motivul pentru care cafeaua este ingredientul principal in acestea este acela ca este una dintre putinele substante naturale care ale caror abilitati de ardere a grasimilor au fost dovedite stiintific.

Cafeaua poate drastic scădea riscul diabetului de tip II

Fiecare ceaşcă de cafea pe zi a redus riscul de diabet cu 7%. Cu cât mai multă cafea au băut participanţii, cu atât s-a micşorat riscul.

Cafeaua vă poate ajuta să trăiţi mai mult

Cafeaua nu provoacă boli de inimă şi poate reduce riscul de accident vascular cerebral
Deseori se susţine că cafeaua poate creşte tensiunea arterială.
Aceast lucru este adevărat, dar efectul este mic (3-4 mm/Hg) şi de obicei dispare dacă bei cafea regulat


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *