Ce legătură poate fi între un pahar cu vin roșu și lipsa cariilor? La prima vedere nici una, însă medicii italieni susțin cu tărie că pentru a ne proteja dinții, nu trebuie decât să consumăm un pahar cu vin roșu pe zi.

Blochează acțiunea bacteriilor

Un vechi proverb românesc spune că „un pahar cu vin este bucurie, două pahare veselie, iar trei nebunie”. Bucuria de a te simți bine alături de prieteni dar și de a preîntâmpina apariția cariilor. Aceasta afirmă medicii italieni vizavi de vinul roșu. Mai mult, există numeroase studii care arată că această băutură plăcută tuturor are rolul de a contracara cu succes efectele bacteriilor Streptococcus mutans, care cauzează carii. Bacteriile transformă sucroza în acidul lactic care provoacă demineralizarea dinților.

În urma experimentelor s-a demonstrat că în contact cu vinul roșu bacteriile devin inactive și-și pierd capacitatea de a se atașa de smalțul dinților. Și asta nu e tot pentru că tot vinul roșu ajută ca părul să nu albească prea devreme și dă vigoare organismului, chiar la o vârstă mai înaintată. Atenție însă! Vinul roșu are un efect puțin constipant!

Felicia Iederă


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *