Dana Deac este fără doar și poate una dintre cele mai puternice femei, cel puțin dintre persoanele publice, vedeta a trecut prin momente dificile, după ce a aflat că suferă de o boală foarte gravă. A luptat timp de zece ani cu cancerul la sân și o face în continuare, cu voință, curaj și speranța că totul va fi bine.

Acum, Dana Deac a renuțat la televiziune și lucrează pentru o fundație înființată de o companie de telecomunicații. În paralel, ea reprezintă interesele pacienților din oncologie și încearcă să aprobe prin intermediul Parlamentului European un set de standarde comune și reglementări care să șteargă discrepanțele în tratamentele oncologice și inegalității în medicina oncologică în statele din cadrul UE, scrie fabricatinromania.info

Ultima oară s-a întâmplat acum 2 ani, când Dana Deac a mers în Turcia pentru tratament și a ținut un jurnal pe blogul ei și a ținut un jurnal al acelor zile. ”În Turcia, la Memorial Hospital, am ajuns în 2017 , când mi-a fost depsitat cancerul tiroidian, secția de la Parhon era închisă din iulie până în septembrie. Fără alte explicații. A trebuit să fac operația repede, nu puteam aștepta până pe 14 septembrie fiindcă era prea mult și prea periculos pentru mine și așa a apărut șansa mea, să ajung în Turcia”, spunea Dana Deac în urmă cu un an.

Cancerul a recidivat de cinci ori

Dana Deac se luptă cu cancerul de ceva vreme, iar necruţătoarea boală i-a recidivat de cinci ori până acum. A fost internată la un spital din Turcia, unde i s-a administrat iod radioactiv i131 şi unde a stat izolată total într-un buncăr timp de 10 zile, cât a durat tratamentul.

“Acum este a cincea oara cand am facut cancer. E frisonant cand auzi. Si nu sunt singura. Dupa acele iradieri din 2008 nu m-am gandit niciodata că voi mai face cancer si ca ele vor cauza un nou cancer. Nimeni nu mi-a spus ca ar putea exista posibilitatea de a face cancer tiroidian. Acum, dupa ce l-am facut, toti au fost convinsi si fermi ca l-am facut din cauza iradierilor de la prima operatie. Am intrebat de ce ma pun sa fac din nou iradieri. “Exista posibilitatea sa faceti un cancer in gat, unul la glanda salivara sau o leucemie”, mi-au spus.

Trebuie sa alegi intre cancere, trebuie sa stai sa te gandesti. Asta este viata, trebuie sa o iei asa cum este. Starea de depresie nu are cum sa te ajute. N-am trecut prin asta pentru ca eu am ajuns in ultimul ceas la psiholog si ma ajuta enorm sa gestionez aceste lucruri”, povestea Dana Deac pe blogul său


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *